Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγές στο τομέα τηλεόραση


Ραγδαίες αλλαγές καταγράφονται στην τηλεοπτική βιομηχανία από την ταχεία είσοδο του διαδικτύου στο χώρο της τηλεόρασης, ενώ, παράλληλα, στο νέο τηλεοπτικό «τοπίο» που διαμορφώνεται, ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η αλληλεπίδραση με τους τηλεθεατές.

Την ίδια ώρα, το συνδρομητικό τηλεοπτικό μοντέλο κερδίζει έδαφος διεθνώς, όσον αφορά στην άντληση εσόδων, παρά την κρίση που πλήττει τις αγορές και, κατά την προσεχή διετία, αναμένεται να εξαπλωθεί σε ολοένα και περισσότερες τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Καταλύτες στην πορεία αυτή αποτελούν τόσο η ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση της ψηφιακής τηλεόρασης στα νοικοκυριά όσο και η παροχή νέων υπηρεσιών, όπως οι τηλεοπτικές υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας, αλλά και η τρισδιάστατη τηλεόραση. Η αλληλεπίδραση των τηλεθεατών με τα τηλεοπτικά δίκτυα, μέσω των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο, δίνει νέα ώθηση στην τηλεοπτική βιομηχανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Media Engagement Barometer 2011 ,της Motorola Mobility.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, η τηλεοπτική βιομηχανία, το 2011, περιγράφεται από τρία βασικά σημεία: από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των διαδραστικών υπηρεσιών στην τηλεθέαση (οι τηλεθεατές σχολιάζουν αυτό που παρακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα και πλέον μιλάμε για social tv), από τη χρήση νέων συσκευών για τηλεθέαση (mobile tv) και από τη χρήση υπηρεσιών cloud στην οικιακή ψυχαγωγία (οπτικοακουστικά προϊόντα αποθηκεύονται στο διαδίκτυο και καταναλώνονται μέσω τηλεόρασης).

Όπως τονίζει η εταιρεία, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της παραδοσιακής τηλεόρασης με τα κοινωνικά δίκτυα και τις νέες μορφές ψυχαγωγίας, που δημιουργούν οι διαδικτυακές υπηρεσίες - όχι μόνο δεν «κόβουν» από την τηλεόραση, αλλά αυξάνουν την τηλεθέαση και, τελικά, δίνουν ώθηση στα έσοδα. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 9.000 τηλεθεατές σε 16 χώρες, στο τρέχον έτος, η εταιρεία διαπίστωσε ότι η παραδοσιακή τηλεόραση ακόμη διατηρεί τη θέση της, παρά την αύξηση που καταγράφεται στη διαδικτυακή πρόσβαση, ότι τα social media αυξάνουν την τηλεθέαση στην παραδοσιακή τηλεόραση, ότι το mobile TV πλέον απογειώνεται και ότι η ποικιλία στις συσκευές, που πλέον έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, οδηγεί σε ραγδαίες εξελίξεις.

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...