Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ. Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 
Θέμα: «Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ. Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι» 

 

  Σε  επίσχεση εργασίας βρίσκονται για σχεδόν τρεις (3) εβδομάδες οι εργαζόμενοι  της «Ηλεκτρομηχανικής» Κύμης διεκδικώντας δεδουλευμένες οφειλές 2 μηνών.
  Συγχρόνως, εδώ και πολλούς μήνες με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι διεκδικούν να δοθούν στην «Ηλεκτρομηχανική» παραγγελίες για την κατασκευή του απαραίτητου εξοπλισμού που αφορά την άμυνα της χώρας όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κλπ. Σύμφωνα με απαντήσεις του υπουργείου σε προηγούμενες ερωτήσεις μας εκκρεμεί η παραγγελία 75.000 κρανών τ. Kevlar, αλεξίσφαιρων γιλέκων κ.α.  (Φ.900 α /8827/7-10-2011 στην ερώτηση 22680/14-9-2011 και Φ.900 α /7923/11036 στην ερώτηση 11697/16-6-2010). Παραγγελίες οι οποίες δεν έχουν δοθεί ακόμα με διάφορες προφάσεις.
  Με  βάση τα παραπάνω η απάντηση της διοίκησης προς τους εργαζόμενους ότι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους θα γίνει εφόσον πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποτελεί δικαιολογία και είναι προκλητική.
  Το  ΚΚΕ τονίζει, ακόμα μια φορά, ότι η «Ηλεκτρομηχανική» είναι μια σημαντική παραγωγική μονάδα, με αντικείμενο που συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την υποβάθμισή της. Ενώ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, που υποφέρουν από υψηλή ανεργία, κάθε σκέψη για κλείσιμο του εργοστασίου. 
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός:
  • Γιατί καθυστερεί την ανάθεση της παραγγελίας για τα 75.000 κράνη τ. Kevlar και πότε αυτή θα δοθεί;
  • Τι θα γίνει με τη δέσμευση που έδωσε το υπουργείο τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορούσε παραγγελία 20.000 στολών;
  • Σε τι ενέργειες θα προβεί για να εξοφλήσει άμεσα τις δεδουλευμένες οφειλές στους εργαζόμενους της ΗΜΚ;
  • Θα δεσμευτεί το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι δεν θα προχωρήσει σε μετατάξεις εργαζομένων που θα σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση της ΗΜΚ;
 

            Οι βουλευτές 
            Γιώργος Μαρίνος  Γιώργος Μαυρίκος 
            Θανάσης Παφίλης
το κείμενο εστάλη από βουλευτή του ΚΚΕ  και δημοσιεύεται αυτούσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...