Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για την Αυστρία


Η Ελλάδα ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός, εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά, ενώ διατηρείται στις πρώτες θέσεις ως γενικός προορισμός. Αυτό τονίστηκε σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.


Αισιόδοξα για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την επόμενη χρονιά, με δεδομένη την αύξηση φέτος των αφίξεων τουριστών από την Αυστρία, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Δύο από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην Αυστρία κάνουν λόγο για μια αύξηση μέσα στο 2011, της τάξης του 10% της κίνησης προς ελληνικούς προορισμούς, σε σχέση με το 2010, ενώ από το σημαντικότερο όμιλο στην αυστριακή αγορά ανακοινώθηκε πρόσφατα ένας «εμπλουτισμός» του ελληνικού προγράμματός του την ερχόμενη χρονιά, με επιπλέον προορισμούς, πτήσεις και ξενοδοχεία.

Στην προσφώνησή του στην εκδήλωση, ο διευθυντής του Γραφείου Αυστρίας και Γερμανίας του ΕΟΤ, Παναγιώτης Σκορδάς, αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παραπέμποντας στη μοναδικότητα αυτών που προσφέρει η Ελλάδα στον επισκέπτη της, με τις φυσικές ομορφιές της, τον πολιτισμό της, την ιστορία της και τη φιλοξενία της.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκορδάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η θετική πορεία για την Ελλάδα το 2011 επισημαίνεται και από μικρότερους διοργανωτές ταξιδιών, οι οποίοι ευελπιστούν σε επιπλέον ανάκαμψη της κίνησης μέσα στο 2012. Ο ίδιος επισήμανε το γεγονός ότι ανασταλτικά στην κίνηση προς την Ελλάδα φέτος, επέδρασε, όχι μόνον η αρνητική ειδησεογραφία αλλά και η διακοπή των πτήσεων Βιέννη-Αθήνα της «Ολυμπιακής», με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοπωλιακής κατάστασης για τις Αυστριακές Αερογραμμές, την αύξηση των αεροπορικών ναύλων, αλλά και τον αποκλεισμό νησιωτικών προορισμών και περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.

Επιμέλεια Δώρα Παπαφράγκου
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...