Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Κίνα δημιουργεί το δικό της σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Η Κίνα τοποθέτησε με επιτυχία ένα δορυφόρο σε διαστημική τροχιά, την Παρασκευή, ο οποίος αποτελεί κομμάτι  της παγκόσμιας πλοήγησης και εντοπισμού θέσης δικτύου γνωστή ως Beidou.


Ο δορυφόρος, όπως αναφέρει το Κινεζικό πρακτορείο  xinhuanet  εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Xichang στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, χάρη στο πύραυλο φορέα Long March-3A .
Το σύστημα θα παρέχει δοκιμαστική λειτουργία των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρόνου για την Κίνα και τις γειτονικές περιοχές πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης οι Περισσότεροι δορυφόροι θα έχουν δρομολογηθεί πριν από το τέλος του 2012 για το δίκτυο Beidou, και η περιοχή κάλυψης του θα επεκταθεί με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Ακόμα εως το 2020 όπου θα ολοκληρωθεί το σύστημα καθώς θα τεθούν σε τροχία 30 δορυφόροι, το δίκτυο πλοήγησης και εντοπισμού Beidou θα είναι παγκόσμιο, ενώ να σημειωθεί ότι σύστημα δημιουργήθηκε από το 2000 και έχει ως στόχο να σπάσει την εξάρτηση της Κίνας από το αντίστοιχο των Η.Π.Α  GPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...