Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΚΑ-ΣτΕ: Να βάλουμε όλοι ένα χεράκι..!

Μέσα σε αυτή την  οικονομική και κοινωνική κρίση  όλοι περιμένουν από τον  Καταναλωτή να «ζεστάνει» την αγορά.
Όμως, όπως όλοι πλέον  γνωρίζουν το εισόδημα, σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αυτών δηλαδή που  κινούν την αγορά έχει μειωθεί  πάνω από 30-50% και σε πολλές περιπτώσεις λόγω της ανεργίας, δεν υπάρχει πλέον.

Σε αυτή λοιπόν την  συγκυρία ως ΕΠΚΑ-ΣΤΕ κάνουμε έκκληση… σε όλους να βάλουν ένα χεράκι, ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να γίνει πιο ομαλή η πορεία προς τις εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
Στους εμπόρους της περιοχής μας, να κάνουν στα πλαίσια του δυνατού, τις καλύτερες τιμές στους καταναλωτές που στην περίοδο της, έστω και εικονικής ευμάρειας, τους στήριξαν.
Στους αγρότες των Λαϊκών αγορών να βοηθήσουν και αυτοί, ώστε τα τοπικά προϊόντα να είναι και ποιοτικά, ασφαλή για την υγεία των πολιτών αλλά και προσιτά για όλα τα βαλάντια.
Στα s/m οι τιμές δεν φτάνει σε μερικά είδη να παραμείνουν στάσιμες , χρειάζονται σοβαρές μειώσεις προς αποκατάσταση της βασικής οικονομικής θεωρίας όπου σε περιόδους περιορισμένης ζήτησης οι τιμές πέφτουν και δεν αυξάνονται όπως πολλές φορές συμβαίνει κερδοσκοπώντας σε βάρος των καταναλωτών.
Στις  Τράπεζες και στις εισπρακτικές εταιρείες να σταματήσουν να ενοχλούν, αυτές τις άγιες μέρες, τους μη έχοντες δανειολήπτες σε βαθμό να τους φέρνουν πολλές φορές σε απόγνωση.!
Προς τους ίδιους τους καταναλωτές:
να  μην παρασύρονται από παραπλανητικές διαφημίσεις,
να  κάνουν έρευνα στην αγορά,
να  συγκρίνουν τιμές και ποιότητα,
να  αρνούνται να συναινούν στην μη έκδοση αποδείξεων σε όλες τις αγορές τους.
να προσέχουν στην αγορά των κρεάτων να υπάρχουν ευκρινώς οι σφραγίδες ποιότητας και προέλευσης.
να  αγοράζουν ασφαλή και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού παιχνίδια και με την ένδειξη της Ε.Ε.
να  πηγαίνουν σε καφέ με χαμηλές τιμές, και να απαιτούν την μείωση της τιμής.
Να  προτιμούν τα Ελληνικά προϊόντα, που αναγνωρίζονται από τον κωδικό (barcode) που αρχίζει από 520… και βέβαια τα τοπικά δίνοντας μια ανάσα στην τοπική οικονομία.
Μέσα σε αυτή την  ανασφάλεια και ανέχεια που βιώνουμε να κρατήσουμε τις αξίες μας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την συντροφικότητα, να κρατήσουμε αδιάρρηκτη την κοινωνική συνοχή  και σε κάθε ευκαιρία, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη περισσότερο αυτές τις μέρες.  Ξέρετε… είναι πολλοί.
Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, υγεία και η γέννησή Του να γεννήσει ελπίδα για το μέλλον.

    Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας
Γ. Μητροπέτρος                                                   Χρύστα Δημαρέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...