Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΓΚΡΟΥΕΒΣΚΙ : ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεβσκι, κατηγόρησε την Ελλάδα για αγνόηση των προσπαθειών που αφορούν στην επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας περί του ονόματος από την Ελλάδα, καθώς έχει μπλοκάρει και τις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Γκρούεβσκι δήλωσε ότι η ο ηγέτης της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αρνήθηκε να τον συναντήσει για να συζητήσουν πιθανές λύσεις για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση πάνω στο θέμα της ονομασίας. «Η πρόσκλησή μου για μια συνάντηση συνέχισης του διαλόγου δείχνει τη θέληση για εύρεση λύσης στο πρόβλημα, που απασχολεί τις δύο χώρες για περισσότερα από 20 χρόνια», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έκανε έκκληση στην Αθήνα για να βρει τρόπο και χρόνο για το θέμα, λέγοντας ότι δεν έχει υπάρξει «σοβαρή επικοινωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές.                                  Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Γκρούεβσκι η απόφαση του Διεθνούς

Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, δημιουργεί νέα δεδομένα αναφορικά με την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ.
«Το ΔΔΧ αποφάνθηκε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στην επικοινωνία μας με τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο, ότι οι συνομιλίες για την υπέρβαση των διαφορών δεν συνιστούν εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στους διεθνούς οργανισμούς και ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα εκ μέρους της Ελλάδας, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων ενεργειών και κινήσεων μιας χώρας-μέλους της Συμμαχίας» δήλωσε ο κ. Γκρούεβσκι, μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Γυναικών του κόμματος του, VMRO-DPMNE, στα Σκόπια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...