Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΚΚΕ: Nα σταματήσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί στο ΣΕΛΜΑΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 
Θέμα: Nα σταματήσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί στο ΣΕΛΜΑΝ» 

  Επανερχόμαστε και θέτουμε εκ νέου τα προβλήματα των εργαζομένων του εργοστασίου  Σέλμαν στο Βασιλικό Εύβοιας.
  Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο ALFAWOOD. Πρόκειται για όμιλο που μονοπωλεί στην επεξεργασία και πώληση ξύλου, με πολλές εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα και βιομηχανικό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Καθώς επίσης με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα με αυξητική τάση.
  Οι  μαζικές απολύσεις που ξεκίνησαν  το 2010 έχουν φτάσει τις 380.
  Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας το εργοστάσιο για το Α’ τρίμηνο του 2010 είχε αύξηση τζίρου 7%. Σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της εταιρείας στόχος της εργοδοσίας ήταν η μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά ένα (1) εκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.
  Παράλληλα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως  γίνονται προσλήψεις  προσωπικού σε θέσεις και ειδικότητες των απολυμένων εργατών, με δυσμενέστερους όρους εργασίας. Δέχονται πιέσεις για αλλαγή πόστου εργασίας (πχ από τη γραμμή παραγωγής στο λιμάνι). Για παραίτηση από κεκτημένα δικαιώματα (πχ ρεπό, επιδόματα κ.α.). Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δύο μήνες. Σημειώνουμε επίσης ότι σε άλλα εργοστάσια του ομίλου εξελίσσεται η επίθεση της εργοδοσίας με αλλαγή συμβάσεων, εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία κ.ά.
  Γίνεται φανερό πως ο όμιλος ALFAWOOD χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και κάνει απολύσεις για να αυξήσει τα κέρδη του, να δυναμώσει τη θέση του στη διεθνή αγορά. Γι’ αυτό το λόγο αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και εφαρμόζει σήμερα η ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.  
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:
 1. Να σταματήσουν οι απολύσεις στο εργοστάσιο ΣΕΛΜΑΝ και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι.
 2. Να υποχρεωθεί η εταιρεία ALFAWOOD να καταβάλει τις δεδουλευμένες οφειλές.
 3. Να σταματήσει η εργοδοσία να τρομοκρατεί, να απειλεί και να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε αλλαγή πόστου εργασίας, εργασιακών συμβάσεων κ.α.      Οι βουλευτές 
      Γιώργος Μαρίνος
      Γιάννης Γκιόκας
      Γιώργος Μαυρίκος
το κείμενο εστάλη από βουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιεύεται αυτούσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...