Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νέος ελληνοαμερικανικός φορέας για την αποτελεσματικότερη προβολή των ελληνικών θεμάτων


Για τη συστηματική, συντονισμένη και αποτελεσματική προώθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό, δημιουργήθηκε ένας νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την ονομασία «Hellenic American Leadership Council» (HALC), ο οποίος εγκαινίασε επίσημα τη λειτουργία του τη Δευτέρα, ξεκινώντας μια «πανεθνική προσπάθεια», ώστε να οργανώσει τους Ελληνοα-μερικανούς της χώρας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Σύμφωνα με τους ιδρυτές, το HALC θα επικεντρωθεί σε θέματα προσέλκυσης μελών, ενημέρωσης πολιτών και δημιουργίας ηγετών, με στόχο την οικοδόμηση ενός ελληνοαμερικανικού δικτύου υποστήριξης των ελληνικών δικαίων.
Ο δικηγόρος Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του HALC, δήλωσε: «προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια των ελληνοαμερικανικών ομάδων υποστήριξης που λειτουργούν τα τελευταία 40 χρόνια, συνδυάζοντας αυτή την εμπειρία με εργαλεία που η κοινότητά μας δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα». 

Ο Αλέξης Γιαννούλιας, πρώην υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, είναι πρόεδρος του συμβουλίου του HALC. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της καινοτόμου οργάνωσης» ανέφερε, υπογραμμίζοντας: «το πρόγραμμα δημιουργίας ηγετών και οι εκστρατείες υποστήριξης και ενημέρωσης του HALC θα βοηθήσουν τους Ελληνοαμερικανούς να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες».
Η οργάνωση θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς στόχους: 

– Να διαμορφώσει την επόμενη γενιά Ελληνοαμερικανών ηγετών, μέσω της ενημέρωσής τους σε όλη τη χώρα και του προγράμματος δημιουργίας ηγετών.
- Να πραγματοποιήσει πραγματική πρόοδο στα σημαντικότερα για την ομογένεια θέματα, εφαρμόζοντας την πλέον προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία.
- Να δημιουργήσει ένα μεγάλο, δραστήριο και αφοσιωμένο δίκτυο που θα μπορεί να ενεργοποιείται για κάθε πρωτοβουλία της ομογένειας.

«Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει κατορθώσει πολλά, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Το HALC θα βοηθήσει την Ομογένεια να βελτιώσει την επιρροή της σε όλη τη χώρα», τόνισε ο Νίκος Μούγιαρης, μέλος του συμβουλίου της Coordinated Effort of Hellenes και ιδρυτικό μέλος της HALC.
Ως εναρκτήρια πρωτοβουλία, το HALC εγκαινιάζει ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...