Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ

Σε  δήλωση του ο Γιώργος  Μαρίνος  μέλος  του Π.Γ της  Κ.Ε του ΚΚΕ  και βουλευτής  Ευβοίας αναφέρει μεταξύ των άλλων  τα εξής : 


Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος  στις χθεσινές μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις ,  έδωσαν αποφασιστική απάντηση  στους εκβιασμούς και στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καταδίκασαν το κατάπτυστο μνημόνιο που οδηγεί το λαό σε ακραία φτώχεια, σε εξαθλίωση.   

Δεν υπάρχει  καμία δικαιολογία. Οι πολιτικές  δυνάμεις που ψήφισαν το αντιλαϊκό  έκτρωμα έχουν εγκληματικές ευθύνες.  
 

Το  μνημόνιο – τερατούργημα προβλέπει :

Μισθούς 450 Ευρώ  και συντάξεις πείνας. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Νέα φορολογικά χαράτσια , δραματικές περικοπές  στη χρηματοδότηση της Υγείας , της Πρόνοιας , της Παιδείας , ιδιωτικοποιήσεις. Υποθήκευση του  πλούτου της χώρας.  Δεκάδες δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες , νέα προνόμια στην πλουτοκρατία. 

Το  ΚΚΕ καταψήφισε αυτό το τερατούργημα. Έδωσε  σκληρή μάχη μέσα και  έξω από τη βουλή , πρωτοστάτησε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης , στήριξε τους μεγάλους αγώνες του ΠΑΜΕ ,  αποκάλυψε την  επικίνδυνη αντιλαϊκή  πολιτική του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και  του ΛΑΟΣ , δυσκόλεψε την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου. 

Η πίεση των  λαϊκών αγώνων και οι δυσκολίες του  αστικού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την βαθειά καπιταλιστική κρίση εκφράζονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας , στις σοβαρές απώλειες που είχαν στην ψηφοφορία , στα ρήγματα που προκλήθηκαν στις γραμμές τους. 

Ο αγώνας συνεχίζεται  με μεγαλύτερη δύναμη , παίρνοντας υπόψη  τις προσαρμογές που θα κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα για να  ξεγελάσει το λαό και να ξεπεράσει τα προβλήματα του .   

Οι πολιτικές  δυνάμεις που ευθύνονται για τα 1,3 εκατομμύρια ανέργους και για  τα 3,5 εκατομ. που ζούνε κάτω από  το όριο της φτώχειας οδηγούν το λαό στην πλήρη χρεωκοπία.

Το  ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη για να μην εφαρμοστούν τα  βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, να  ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας , να γίνουν εκλογές και να αποδυναμωθούν αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ , το ΛΑΟΣ , τα κάθε λογής αναχώματα.  

Ο λαός θα παλέψει από  καλύτερες θέσεις , θα αποκτήσει δύναμη σε  συμπόρευση  με το ΚΚΕ οικοδομώντας τη λαϊκή συμμαχία για να κατακτηθεί η εργατική , λαϊκή  εξουσία , να γίνει  ο πλούτος λαϊκή  περιουσία  , να αποδεσμευτεί η χώρα από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιβάλλει ο λαός  μονομερή διαγραφή του χρέους. 

Αυτή  είναι η λύση που  ανταποκρίνεται στα  συμφέροντα των εργατικών  –λαϊκών οικογενειών.  


13.2.12                                                                           Γιώργος Μαρίνος

                                                                          
                                                                          Βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ 



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  (12.2.12) ΓΙΑ ΤΟ NEO ΜΝΗΜΟΝΙΟ.  
      Αυτές τις μέρες συντονισμένα, μελετημένα,  με τη χρησιμοποίηση των μέσων  μαζικής ενημέρωσης, με τη χρησιμοποίηση  «καθηγητών» που είναι σε αποστολή, επιχειρούν να βάλουν στο λαό ένα πολύ επικίνδυνο, ψεύτικο, τρομοκρατικό δίλημμα.
      Λένε: «Ή ψηφίζετε το Μνημόνιο ή καταστράφηκε η  χώρα». Αυτή τη λογική ακούσαμε όλα αυτά τα τρία χρόνια , από  την εκδήλωση της  καπιταλιστικής κρίσης, τα ίδια επιχειρήματα και από τον Παπανδρέου και από τον Σαμαρά και από τον κ. Βενιζέλο, τα ίδια επιχειρήματα από την Κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».
      Πρέπει  να απολογηθούν, γιατί  πίσω απ’ αυτά τα ίδια επιχειρήματα έγδαραν  την εργατική τάξη, έγδαραν τη μικρομεσαία αγροτιά, έγδαραν τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους , υπονόμευσαν το μέλλον της νεολαίας.
      Ο μπαξές τους έχει απ’  όλα: δραματική μείωση των μισθών και  των συντάξεων, κατάργηση  των πιο θεμελιακών εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, δημιουργία προϋποθέσεων  για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
      Όμως  η κρίση του καπιταλισμού, η  κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων  είναι αμείλικτη. Δεν μπορεί να την  ελέγξει κανένα αστικό κόμμα. Πυροδοτεί το χρέος και δημιουργεί προβλήματα στη διαχείριση του αστικού συστήματος. Κι εδώ παρεμβαίνετε, με την τρομοκρατία ,με τον εκβιασμό, για να χτυπήσετε τη λαϊκή πάλη, να καθηλώσετε τους λαικούς αγώνες και να χειραγωγήσετε τους Βουλευτές.
      Να  πείτε την αλήθεια, ότι «δουλέψαμε και δουλεύουμε για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές». Το τεκμηριώνουμε: Εκατό δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται στους τραπεζίτες! Και τώρα, που συζητάτε για το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων, οι τραπεζίτες ήδη έχουν πάρει το μεγάλο κομμάτι.
        Οι εφοπλιστές έχουν πενήντα έξι φοροαπαλλαγές. Ας το αμφισβητήσει ο κ. Βενιζέλος ή όποιος θέλει σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα.
      Οι  εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο ούτε για τα κέρδη ούτε για την τεράστια περιουσία που έχουν.
      Μέσα  σε συνθήκες τόσο υψηλού χρέους μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των κερδών όλων των τμημάτων του κεφαλαίου.
      Η Κυβέρνηση , το ΠΑ.ΣΟ.Κ  και η  Νέα  Δημοκρατία κοροϊδεύουν το λαό.
      Να  πείτε την αλήθεια.
      Να  πείτε:  «Εμείς βάζουμε  σήμερα την υπογραφή μας για να ζήσει  ο εργάτης κι η  εργάτρια, για να ζήσει ο εργατοϋπάλληλος με 489 ευρώ σ’ αυτές τις συνθήκες της ακραίας ακρίβειας»!
      Να  πείτε ,  «εμείς υπογράφουμε  να ζήσουν οι νέοι και  οι νέες με 440 ευρώ»! Και ένα τμήμα  των ανέργων, ένα  ελάχιστο τμήμα, γιατί  οι άλλοι πεθαίνουν  καθημερινά , συμφωνείτε να ζήσει με 350 ευρώ! Αυτά να πείτε, ότι «εμείς υπογράφουμε να ζήσει ο λαός χωρίς σύνταξη ή με σύνταξη πείνας και κύρια και επικουρική»!
      Να  πείτε ότι οι εργαζόμενοι  πρέπει να ζήσουν χωρίς  συλλογικές συμβάσεις!
      Καταργείτε  την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , τις κλαδικές συμβάσεις. Θέλετε να οδηγήσετε δέσμιους τους εργαζόμενους στις ατομικές συμβάσεις, όπου η εργατική δύναμη θα είναι σε δραματική κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος σας. Θέλετε να ταΐσετε τους βιομήχανους και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου με περισσότερα κέρδη.
      Να  πείτε στους εργαζόμενους καθαρά ότι ο λαός θα πληρώνει ακριβά  υποβαθμισμένες υπηρεσίες  υγείας, πρόνοιας ,την  εμπορευματοποιημένη  παιδεία.
      Αυτή  είναι η πολιτική σας, αυτό είναι  το μνημόνιο, αυτό το τερατούργημα. Ετοιμάζετε νέα μέτρα. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τις αντιφάσεις, τους νόμους του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και θα έρθετε σε λίγο καιρό και θα πείτε «νέα μέτρα για το ασφαλιστικό». Ας το αρνηθεί όποιος θέλει από εσάς.
      Θα  θέσω ένα στοιχείο. Στις 14 Φλεβάρη η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει νέα «Λευκή Βίβλο» η οποία προβλέπει μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος! Γιατί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζετε συμβαδίζει με την καταστολή και τον αυταρχισμό.
      Θα  ήθελα να πω στους λαλίστατους ομιλητές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, πως όταν κάνετε διάλεξη και υμνείτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, να λέτε ότι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 24 εκατομμύρια οι άνεργοι και άλλα τόσα ή περισσότερα εκατομμύρια δουλεύουν με μερική και προσωρινή απασχόληση, με μερική ζωή.
      Να  λέτε ότι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι πάνω από 140 εκατομμύρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα!
      Διαλύετε κάθε εργατικό , λαϊκό δικαίωμα, υποθηκεύετε τον πλούτο της χώρας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, γνωρίζοντας ότι είστε σε γραμμή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Αυτά τα δύο στοιχεία επιδιώκετε να συνδυάσετε. Να καταργήσετε όλα τα δικαιώματα , να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα της πιο ακραίας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και αυτό το στοιχείο να συνδυαστεί με ανεξέλεγκτη φτώχεια του λαού ,με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
      Εκβιάζετε. Αλλά τι θα πείτε  στο 1.3 εκατομ. ανέργους , στα 3,5 εκατομ.  που  ζούνε κάτω από  το  όριο της φτώχειας , σ αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε για ένα δεκαπενθήμερο! Σε αυτούς που έχετε οδηγήσει στη φτώχεια ,ότι  δεν θα μπορούν να απολαύσουν τα εμπορεύματα που έχουν τα σούπερ μάρκετ στα ράφια; Τους κοροϊδεύετε, τους εμπαίζετε.
      Λέμε  στους Βουλευτές ότι υπάρχουν μεγάλες προσωπικές ευθύνες. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καταδικάσει τον εργαζόμενο στα 400 ευρώ μισθό! Τι θα πείτε εκεί που θα πάτε, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις όπου έχετε εκλεγεί; Θα πείτε «εμείς σας θάβουμε, γιατί θέλουμε το καλό σας»;
      Υπάρχει αναγκαιότητα καλύτερης οργάνωσης της πάλης. Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ: οργάνωση στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, ένταση του ταξικού αγώνα, κοινωνική λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης με τη φτωχή αγροτιά, με τα μεσαία στρώματα που χτυπιούνται, με τη συμμετοχή της νεολαίας, των γυναικών, πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας!
      Να  πάμε για εκλογές. Και ο λαός με την  πλούσια πείρα  που έχει, να αξιολογήσει  την πολιτική του  ΠΑΣΟΚ και της  Νέας Δημοκρατίας , να τη ρίξει στην κατηγορία των  «σκουπιδιών», να τους αποδυναμώσει πραγματικά, να συμπορευτεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, με το ΠΑΜΕ για να αναπτυχθεί ο αγώνας μέχρι το τέλος.
    Κι  αγώνας μέχρι το τέλος  σημαίνει ότι δεν  υπάρχουν μεσοβέζικες  λύσεις. Η εξουσία η θα είναι στα χέρια του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας, των παρασίτων η θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης, στα χέρια του λαού.
    Δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί  ενδιάμεσο κοινωνικοοικονομικό  σύστημα. Όλες αυτές  οι φιοριτούρες περί κυβερνήσεων προοδευτικών, αριστερών έχουν ξεβραστεί από την ίδια τη ζωή από την πείρα όλων των κρατών της υδρογείου.
    Μόνο  αν έχει ο λαός στα  χέρια του την  εξουσία και των  πλούτο που παράγει, μπορεί να ικανοποιηθούν  οι ανάγκες του. Για  αυτή τη λύση παλεύει  το ΚΚΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...