Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ειδοποιητήρια της Εφορίας έως τον Ιούνιο

Ειδοποιητήρια για πέντε φόρους έως τον Ιούνιο θα λάβουν χιλιάδες φορολογούμενοι. Πρόκειται για φόρους εισοδήματος, ακινήτων
καθώς και έκτακτες φορολογίες.
Αναλυτικά τα ειδοποιητήρια θα αφορούν:

α) Το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
 Η περίοδος υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ξεκινά τον επόμενο μήνα και οι δηλώσεις θα έχουν υποβληθεί έως τον Ιούνιο, είτε χειρόγραφα στις εφορίες είτε ηλεκτρονικά μέσω του ίντερνετ. Με δεδομένο ότι η φορολογική κλίμακα έγινε βαρύτερη, το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στα 5.000 ευρώ, οι φοροαπαλλαγές μειώθηκαν και όλα αυτά ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011, οι φορολογούμενοι θα λάβουν φέτος κατά τεκμήριο χρεωστικό εκκαθαριστικό. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά θα είναι λιγότερα. Ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε έως και τρείς διμηνιαίες δόσεις ανάλογα με την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

β) Το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.
Το τέλος θα περιλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος και φέτος αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ.

γ) Την έκτακτη εισφορά «αλληλεγγύης» για το εισόδημα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2011.
Σημειώνεται ότι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι εισφορά που αντιστοιχεί στα φετινά εισοδήματα παρακρατείται απευθείας από τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

δ) Το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το τέλος θα βαρύνει για το 2012 τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι ηλεκτροδοτούμενα κατά την 31η Μαρτίου 2012. Από τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα αρχίσει να εισπράττεται το τέλος το οποίο πρέπει να εξοφληθεί σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.

ε) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και το 2011 και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Πρόκειται για περισσότερα από 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των συγκεκριμένων φόρων τα οποία θα εκδοθούν έως το τέλος Ιουνίου το αργότερο.

Εκτός από τους φόρους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει:

-έως τις 5 Μαρτίου να υποβάλουν διορθωτική ή τροποποιητική δήλωση ακινήτων Ε9 μέσω του ίντερνετ (www.gsis.gr)

-να υποβάλουν έως το τέλος Ιουνίου τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...