Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίζονται κατεπειγόντως τα σκληρά μέτρα


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθενται στη Βουλή τα εφαρμοστικά νομοσχέδια. Μέσα στην εβδομάδα τα σκληρά μέτρα
που απαίτησαν οι δανειστές μας, ως προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση, θα αποτελούν νόμους του κράτους.

Το Σάββατο το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ώστε να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Παράλληλα θα κατατεθεί και δεύτερο νομοσχέδιο για τα ζητήματα που εκκρεμούν στον χώρο της υγείας.
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο, να ρυθμιστούν εκκρεμότητες του PSI με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο Συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Έρχεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα παρουσιάσει σήμερα στο Eurogroup, o Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στόχος είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2012 στο 6,3% του ΑΕΠ από 10% περίπου το 2011.
Με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό επιβάλλονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών ύψους 3,3 δισ. ευρώ και προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα στη γενική κυβέρνηση ύψους 2,05 δισ. ευρώ, δηλαδή 1% του ΑΕΠ, έναντι πλεονάσματος 2,9 δισ. ευρώ ή 1,6% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός 2012.
Από τις συντάξεις του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τα αναδρομικά ποσά που αφορούν στις μειώσεις από 1/1/2012 να παρακρατούνται σε οκτώ μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Η μηνιαία απώλεια για 930.000 συνταξιούχους συνολικά ξεκινά από 12 και ανέρχεται μέχρι τα 204 ευρώ, ενώ οι τρεις τελευταίες μειώσεις έχουν οδηγήσει στην απώλεια περίπου τριών συντάξεων τον χρόνο.

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...