Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Όχι σε Ελληνική χρεοκοπία


Για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας φέρεται να προειδοποίησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας της.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
Την εκτίμηση ότι οι νέες δεσμεύσεις της χώρας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα φέρεται να εξέφρασε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι με τα σημερινά σχέδια η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 136% του ΑΕΠ το 2020.
Νωρίτερα, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του αριστερού κόμματος, είπε πως το γερμανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου με θέμα την έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης.

«Η ημερομηνία ορίστηκε για τις 27 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Ερνστ σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη γερμανίδα καγκελάριο. 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...