Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο προώθησης Α.Π.Ε προβλέπει το μνημόνιο

Προβλέψεις για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, που ορίζει ότι μέχρι τέλος Μαρτίου 2012 πρέπει να υποβληθεί σχέδιο ανάπτυξης της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, η απαρχή για τη διαμόρφωση του σχεδίου έγινε χθες, σε σύσκεψη που κάλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή όλων των φορέων του τομέα της ενέργειας και ειδικά των ΑΠΕ.

Στη σύσκεψη δημιουργήθηκε μια άτυπη ομάδα υπηρεσιακών, πολιτικών και εκπροσώπων της αγοράς που θα βρίσκονται σε επαφή για να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο προώθησης της «πράσινης» ενέργειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βασική επιδίωξη του ΥΠΕΚΑ είναι το σχέδιο αυτό να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο και να μην γίνει απλά για λόγους συμμόρφωσης με τις επιταγές του μνημονίου.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε επίσης στους εκπροσώπους των ΑΠΕ το πρόγραμμα Helios και τα περιλαμβανόμενα στο σχετικό νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο.

Καθησυχάζοντας τους φορείς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται αμιγώς για εξαγωγικού χαρακτήρα project και δεν πρόκειται να επηρεαστεί η προτεραιότητα που έχουν τα «παλιά» φωτοβολταϊκά έργα, εκείνα δηλαδή που έχουν άδεια παραγωγής ή έχουν συμβολαιοποιήσει τιμή με τον ΔΕΣΜΗΕ.

πηγή http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...