Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Tilleul της Γαλλίας στον Δήμο Καρύστου

Αντιπροσωπεία από τον Δήμο Tilleul της Γαλλίας, επισκέφθηκε τον Δήμο Καρύστου, δίνοντας συνέχεια στην στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο τοπικές αρχές ενόψει και της επικείμενης αδελφοποίησης του Δήμου Καρύστου με τις Κοινότητες του Tilleul.


Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  μεταξύ της αντιπροσωπείας του Δήμου  Tilleul και του Δημάρχου Καρύστου κ. Νικόλαο Μανώλη στο δημαρχείο Καρύστου. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Ελευθέριος Ραβιόλος. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ανάπτυξη στρατηγικής έτσι ώστε και μετά την επίσημή έγκριση της αδελφοποίησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες που θα επιφέρουν ανταλλαγή νέων ιδεών και διάφορες άλλες  προοπτικές ανταλλαγής, όπως πολιτιστικές, εμπορικές, τουριστικές και οικονομικές στα πλαίσια της βιώσιμη ανάπτυξης.

Στη συζήτηση που διήρκεσε δύο ώρες, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης, επισήμανε την  πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων  από επιχειρήσεις τα οποία μπορούν  μέσω ενός δικτύου συνεργασίας, να εξαχθούν στην Γαλλία με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου Καρύστου. Επίσης, ο κ. Μανώλης τόνισε την αναγκαιότητα για την ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του τουρισμού μέσω εκθέσεων και event τα οποία θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αύξηση του.

Στην  συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της κοινότητας Frais του Δήμου Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος. Ο κ. Κωνσταντακάτος τόνισε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προϊόντα του Δήμου Καρύστου και επισήμανε την θαυμασμό του για την πλάκα Καρύστου. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Tilleul, υπάρχει το λογότυπο του Δήμου, σκαλισμένο πάνω σε μία πλάκα Καρύστου. Πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει και εκείνος σε μια μελλοντική εξαγωγή των παραδοσιακών προϊόντων της Καρύστου στη Γαλλία. Στη συνέχεια ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Tilleul και απευθυνόμενος στον κ. Μανώλη, είπε πως θα πρέπει να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των κοινοτήτων του Δήμου Tilleul κ. Guy Mouilleseaux ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επικείμενη αδελφοποίηση και ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο Καρύστου για την φιλοξενία. Ο κ. Guy Mouilleseaux παρέδωσε στον κ.  Μανώλη μια τιμητική πλακέτα με τα λογότυπα των δύο τοπικών αρχών.

Μετά  την συνάντηση στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρύστου και η αντιπροσωπεία  του Δήμου Tilleul, επισκέφθηκαν το Κτήμα Μοντοφώλι όπου και έγινε ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη κ. Παύλο Καρακώστα. Ο κ. Καρακώστας διηγήθηκε ένα σύντομο ιστορικό για το Κτήμα Μοντοφώλι με τους καλεσμένους να είναι μαγεμένοι από την ομορφιά και την ιστορία του κτήματος. Στην συνέχεια, και αφού επισκέφθηκαν την κάβα του κτήματος, οι καλεσμένοι γεύτηκαν το εξαιρετικής ποιότητας γλυκό κρασί. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...