Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη για τη φορολογία των αυθαιρέτων που τακτοποιήθηκαν

Την απόσυρση της διάταξης με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.


Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που τακτοποιήθηκαν με το. νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

 Δύο οι φόροι για τα ακίνητα

 Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, έναν υπέρ του δήμου και έναν υπέρ του δημοσίου.

Εκτίμησε ακόμη ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση των δεκάδων φόρων που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το «χαράτσι» στη ΔΕΗ, ενώ εκτίμησε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα. 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...