Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ προς Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο

Κ. Υπουργέ,
Παίρνοντας  υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κάρυστο και  τις μαζικές αντίδρασης κατά της  υποβάθμισης του Νοσοκομείου, θέλω να επαναλάβω πως άμεσα με
υπουργική απόφαση η σχετική τροπολογία επιβάλλεται να σταματήσει κάθε διαδικασία συγχώνευσης του Νοσοκομείου Καρύστου με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, να σταματήσει η μετακίνηση του προσωπικού του Νοσοκομείου Καρύστου προς άλλα Νοσοκομεία και βεβαίως να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή η  οποία βρίσκεται 130 χιλιόμετρα μακριά από τη Χαλκίδα. 
Καλύπτει  τα απομακρυσμένα χωριά του Κάβο – Ντόρο και γενικότερα περιοχές με άθλιο οδικό δίκτυο, μια περιοχή με επαγγελματικές δραστηριότητες μεγάλης επικινδυνότητας, μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων λόγω προβληματικού οδικού δικτύου.
Η μετακίνηση γιατρών από την Κάρυστο προς άλλα Νοσοκομεία λειτουργεί διαλυτικά. 
Ενώ υπάρχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις, αρχές  Γενάρη 2012 μετακινήθηκε ο Τεχνολόγος του ακτινολογικοί εργαστηρίου  στο νοσοκομείο Χαλκίδας.  

Στα τέλη του ίδιου μήνα μετακινήθηκε ο  μοναδικός Φαρμακοποιός σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Στη συνέχεια μετακινούνται για εφημερίες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας Καρδιολόγος και η μοναδική αναισθησιολόγος.
Το πρόβλημα έχει οξυνθεί, η κατάσταση δεν  πάει άλλο.  
Ευχαριστώ
Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...