Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τουριστικά έργα 108,143 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ


Συνολικά  37 τουριστικά έργα προϋπολογισμού 108,143 εκατ. έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος: «Στον τουρισμό επενδύσαμε μέσω ΕΣΠΑ σε τέσσερα πράγματα: τις υποδομές, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις νέες τεχνολογίες και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού».
Όπως διευκρίνισε, σε επίπεδο υποδομών μέσω του ΕΟΤ και της ΕΤΑ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, η δημοπράτηση και η υλοποίηση σημαντικών έργων (μαρίνες, λιμένες, οικοτουριστικές διαδρομές, αξιοποίηση κτιριακών συγκροτημάτων ανάπλαση οικιστικών περιοχών). 

Όσο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τα προγράμματα «Πράσινος Τουρισμός» και «Εναλλακτικός Τουρισμός» αναμένεται να αναβαθμίσουν το επίπεδο των τουριστικών επιχειρήσεων.
Μεταξύ των ενταγμένων έργων ξεχωρίζει ο εκσυγχρονισμός των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, προϋπολογισμού 15,7 εκατ. ευρώ. Σημαντικό είναι και το έργο αποκατάστασης του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, με εγκεκριμένη δαπάνη 14,47 εκατ. ευρώ, καθώς και του μουσείου ναυπηγικών ναυτικών τεχνών Αιγαίου στη Σάμο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του δήμου Περάματος, το πάρκο οικοανάπτυξης ιαματικών πηγών Καϊάφα, η ανάπλαση των μονοπατιών γύρω από το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και η αναβάθμιση του ενετικού λιμένα στο Ρέθυμνο.
Ακόμα κονδύλι ύψους 1,74 εκατ. ευρώ προβλέπεται για τη μετεκπαίδευση των εργαζομένων και εποχικά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα. Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη απορρόφηση έργων υποδομής είναι η Ήπειρος, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

επιμέλεια: Δώρα Παπαφράγκου
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...