Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

«Το θαύμα των Ελλήνων» μέσα από ένα Γαλλικό ντοκιμαντέρ

Η Γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες.Ο θρύλος των επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων Γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέως Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.


Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών από τον 6 αιώνα έως και τον 4 αιώνα, σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι της γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν έως και σήμερα. Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι τους σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννηση της οφείλεται στους Έλληνες με την καθαρότητα του πνεύματος τους. Ο Όμηρος, Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής, της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας μας ταξιδεύουν στο κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει, αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές, και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...