Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει και νέα δημοσκόπηση – Με 0,2% προηγείται η ΝΔ!

Οριακό προβάδισμα με 0,2 ποσοστιαίες μονάδες δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας έτσι το δημοσκοπικό ντέρμπι που παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το ξεκάθαρο (αν και μικρό) προβάδισμα που είχε.


Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5% των προτιμήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, η Χρυσή Αυγή 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% και το ΚΚΕ 4,3%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-21 Ιανουαρίου. 
Το αμφίρροπο ντέρμπι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 44,4%. Ωστόσο, στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Δεκέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 60,3% στην παράσταση νίκης, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μήνα έχει χάσει ποσοστό της τάξης του 15,9%! Αντίθετα, η ΝΔ ενισχύθηκε κατά 17,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον το ποσοστό της διαμορφώνεται στο 62,4%.

Πάντως, από τη σύγκριση των τωρινών αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης, προκύπτει και αύξηση στο ποσοστό αυτών που έχουν «μάλλον αρνητική» εικόνα για την κυβέρνηση συνεργασίας: 51,5% έναντι 49,9% τον Δεκέμβριο. «Μάλλον θετική» γνώμη για την κυβέρνηση εκφράζει το 37,2%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές προτιμήσεις (48%) έναντι 47,6% του Αντώνη Σαμαρά και 37,7% του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 53,2% των ερωτηθέντων έναντι ποσοστού 30,9% που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας.
Στην ερώτηση «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση» το 46,4% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ενώ το 21,4% απαντά καλύτερα. Υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας για την κυβέρνηση τάσσεται το 63,7% έναντι του 32,3% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το 75,9% πιστεύει πως δεν θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη έναντι του 20,8% που είναι αισιόδοξο. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το 93,7% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αποκάλυψη των σκανδάλων! Τέλος το 87,5% απαντά πως θα έπρεπε να είχαν παραπεμφθεί και άλλα άτομα για την υπόθεση της λίστας και μόλις το 8,8% απαντά όχι. Μάλιστα, το 58% θεωρεί ότι έπρεπε να παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος και το 49,5% ο κ. Παπανδρέου. 

πηγή http://www.eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...