Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου σχετικά με την μείωση των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ραφήνα – Μαρμάρι.

Επιστολή στον Υπουργό  Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Μπούσιο, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στην εταιρεία "Κοινοπραξία Πλοίων Ραφήνας – Μαρμαρίου" απέστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη μείωση των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ραφήνα – Μαρμάρι. Η επιστολή έχει ως εξής:


" Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα  επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την  σχεδιαζόμενη μείωση των ακτοπλοϊκών  δρομολογίων, στη γραμμή Ραφήνα –  Μαρμάρι. Από την 1η Νοεμβρίου, σχεδιάζεται η μείωση των δρομολογίων σε 2 από Δευτέρα έως Πέμπτη και σε 3 από Παρασκευή έως Σάββατο. Εδώ και δεκαετίες, το πρωινό δρομολόγιο (10:15) από το Μαρμάρι, εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους για την μετακίνηση τους. Το συγκεκριμένο σχέδιο, αφήνει την περιοχή μας ακτοπλοϊκώς ακάλυπτη αφού τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Εύβοιας αλλά δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα στη κάλυψη των εμπορικών αναγκών ιδίως για τους ιδιοκτήτες των λατομείων οι οποίοι χρησιμοποιούν επί τον πλείστον την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή.
Ζητάμε από  την εταιρεία "Κοινοπραξία Πλοίων Ραφήνας – Μαρμαρίου", να αναιρέσει  τα σχέδια της και να επαναφέρει τα δρομολόγια  τα οποία υφίστανται εδώ και χρόνια. Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, να συμβάλλει άμεσα έτσι ώστε να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη μείωση των δρομολογίων μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Λόγω του  επείγοντος του θέματος, παρακαλούμε άμεσα για την αναπροσαρμογή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων."   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...