Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του συνδυασμού Καρυστία Μπροστά σχετικά με το Debate

Όποιος φοβάται τις ερωτήσεις των δημοτών, δεν κάνει για Δήμαρχος!
Κατόπιν προτάσεως του επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλιώς”, κ. Ισίδωρου Παπαλυμπέρη, για debate, ο Δήμαρχος Καρύστου, κ. Νίκος Μανώλης, ανταποκρίθηκε θετικά. Ο συνδυασμός μας, “Καρυστία Μπροστά!”, ωστόσο, αντιπρότεινε όχι 1, αλλά 4 debate, καθώς θεωρήσαμε σωστό την δυνατότητα που δίνουμε στον κάτοικο της Καρύστου, να ρωτήσει τους υποψήφιους δημάρχους, πρέπει να την δώσουμε και στον κάτοικο του Καφηρέα, των Στυρέων και του Μαρμαρίου. 


Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, αντιπρότεινε όχι 4, αλλά 14! Η αλήθεια είναι ότι θεωρήσαμε ως δεδομένο, ότι από την στιγμή που όλοι συμφωνούμε, ο δημόσιος διάλογος μπροστά σε πολίτες και φορείς θα πραγματοποιηθεί. Έτσι, λοιπόν, την Δευτέρα 24/3/2014 και ώρα 20:30, ο αντιπρόσωπος του συνδυασμού μας, κ. Γιάννης Μανώλης, συναντήθηκε στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” με τους αντιπροσώπους των υπόλοιπων συνδυασμών, εκτός της κας Κούλας Βρανά η οποία ωστόσο δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο διάλογο, εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί. 

Ήτοι, στη συνάντηση της Δευτέρας 24ης Μαρτίου οι κ.κ. Γιάννης Μανώλης από την “Καρυστία Μπροστά!”, Γιάννης Θεοδώρου από το “Αλλιώς” και Δημήτρης Νόβας από τον “Νέος Δήμος – Νέο Ξεκίνημα”, συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα debate.
Ο κ. Ραβιόλος, όμως, φοβούμενος τις ανοιχτές διαδικασίες, φοβούμενος τις ερωτήσεις των δημοτών και των φορέων, φοβούμενος εν τέλει την δύναμη του διαλόγου, αρνήθηκε να συμμετάσχει. Αντί αυτού, προτείνει μία διαδικτυακή συζήτηση με προετοιμασμένες, “μαγειρεμένες” επιτρέψτε μας να πούμε, ερωτήσεις. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να αρθρώσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, πολιτικό λόγο, δίχως να έχουν προετοιμάσει οι γνωστοί μυστικο-σύμβουλοι του τις απαντήσεις. Είναι εμφανές ότι ο κ. Ραβιόλος κρύβεται και φυγοπονεί. Η έως τώρα διαδρομή του, άλλωστε, αποδεικνύει περίτρανα ότι μόνο στο παρασκήνιο και στην ίντριγκα είναι καλός. Στο προσκήνιο είναι άφαντος. Η αναξιοπιστία, η ασυνέπεια και η διγλωσσία του ανδρός δεν έχουν προηγούμενο. Εδώ ισχύει η ρήση “με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δάσκαλος του στην πολιτική και ποιες οι πρακτικές που χρησιμοποιεί.

Ο Δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, δεν φοβάται τον διάλογο, δεν φοβάται τους δημότες, δεν φοβάται την καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει μόνος του 4 ανοιχτές συζητήσεις, όπου θα καλέσει φορείς, συλλόγους, δημότες, να του απευθύνουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις. Τις προσεχείς ημέρες θα σας κοινοποιηθεί το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες. Για να πάμε τον τόπο μπροστά, πρέπει να μάθουμε να ρωτάμε, να ακούμε, να κάνουμε διάλογο. Όποιος φοβάται τις ερωτήσεις των δημοτών, δεν κάνει για Δήμαρχος!  
Καρυστία Μπροστά!    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...