Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές στην Κάρυστο

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο με το Θοδωρή Χιώνη

Σε μια ενθουσιώδη και μαζική συγκένρωση στην Κάρυστο μίλησε την Παρασκευή 23 Μάη ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Με εφόδιο το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών της περασμένης Κυριακής κάλεσε το λαό της περιοχής να ολοκληρώσει το θετικό βήμα που έγινε στις 18 Μάη και να υπερψηφίσει μαζικά και αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.


Ξεκινώντας την ομιλία του απεύθυνε αγωνιστικό, μαχητικό κάλεσμα:
«Προχωράμε  με πείσμα μέχρι τη τελευταία στιγμή  ώστε όλο και περισσότεροι να σκεφτούν και να πράξουν εύστοχα.  Να επιλέξουν το ΚΚΕ,  που είναι ψήφος, που στοχεύει στο κέντρο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ και της  ΕΕ . Να επιλέξει το ΚΚΕ που είναι ψήφος  που πάει  σίγουρα στο στόχο κι όχι στο «γάμο του καραγκιόζη» των ψεύτικων ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ, για να μένει τελικά ανέπαφο το σάπιο σύστημα των μονοπωλίων και της ΕΕ .

Στις ευρωεκλογές μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά αφήνοντας πίσω τους εκβιασμούς και τα διλλήματα των κομμάτων της ΕΕ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας σημείωσε: «Τα κόμματα της συγκυβέρνησης επενδύουν στο φόβο, λένε ότι εάν καταψηφιστούν η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, για να συνεχίσουν να στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ  αποδέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, το χρέος, ενώ έχει δηλώσει ότι θέλει μια Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  όπου τα μονοπώλια θα έχουν το κουμάντο, επενδύει στις αυταπάτες ότι είναι η «ανατροπή» και ότι η ΕΕ μπορεί από συμμορία ληστών να γίνει παρθεναγωγείο. Τελικά το μόνο που μπορεί να διαπραγματευτεί είναι οι όροι σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα φέρει τη δήθεν νέα Ελλάδα μέσα στο ξεπερασμένο σαπισμένο καπιταλισμό της ΕΕ. Τσακώνονται με επίκεντρο τη διακυβέρνηση για πολλά, δεν τσακώνονται όμως  για τις δεσμεύσεις της ΕΕ που  καθηλώνουν την εγχώρια παραγωγή σε μια σειρά τομείς και κλάδους της οικονομίας εμποδίζοντας έτσι και  από την αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού. Δεν τσακώνονται για τις αποφάσεις της ΕΕ που επιβάλουν σε όλες τις χώρες μόνιμη αυστηρή επιτήρηση, μνημόνια διαρκείας για όλους του λαούς.

Συναγωνίζονται στις διεθνείς περιοδείες και στα forum των μεγαλοεπιχειρηματιών, για το ποιός υποστηρίζει περισσότερο την ΕΕ, ποιός θα στηρίξει περισσότερο τα μονοπώλια και ποιός θα τους μειώσει περισσότερο τους φόρους. Γι’ αυτό οι βιομήχανοι του ΣΕΒ, διάφορες ενώσεις βιομηχάνων όπως οι φαρμακοβιομήχανοι, τα ελληνοαμερικανικά και ελληνογερμανικά επιμελητήρια,  καλοβλέπουν και το ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Η ίδια η ζωή το επιβεβαιώνει. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ βρίσκεται το ΚΚΕ και όχι εκείνα τα κόμματα που κινούνται στις ίδιες ράγες.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι που μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την αποδοκιμασία, τη καταδίκη στη πολιτική που ξεχαρβαλώνει τη ζωή μας για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Είναι η μόνη ψήφος που εκφράζει γνήσια και καθαρά τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ και τις κυβερ­νήσεις που υλοποίησαν ή ετοιμάζονται να υλοποιήσουν την πολιτική της.

Η λαϊκή ψήφος να πάει στο ΚΚΕ. Που δεν αποδέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, που είπε την αλήθεια και μάχεται με συνέπεια ενάντια στις αντιδραστικές της επιλογές για να εμποδίσει τα μέτρα και τις κατευθύνσεις της. Για να  δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και  την εξουσία των μονοπωλίων, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή τους. Για να δυναμώσει η καθημερινή πάλη απόσπασης κατακτήσεων. Για να δυναμώσει η προοπτική να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...