Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε το ΔΣ του Συλλόγου  Προστασίας Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) το Σάββατο 31/5/2014 στο ξενοδοχείο Καρύστιον, τα θέματα που συζητήθηκαν εστιάζονται στο θέμα των αιολικών πάρκων, του καστανόλλογου και κυρίως στη στάση που θα κρατήσει η νέα δημοτική αρχή.


Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει σχετικά:
Αιολικά Πάρκα (ΑΠ)
Προχωράει η κατασκευή της 2ης Γραμμής Υψηλής Τάσης Πολυπόταμος – Πλατανιστός που είχε σταματήσει από το 2009. Στη 2η Γραμμή ΥΤ 150 kV  θα συνδεθούν 21 νέα αιολικά πάρκα (ΑΠ) στην Ν. Εύβοια και 8 ΑΠ στην ΄Ανδρο  συνολικής ισχύος 400 MW (δείτε συνημ.). Yπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω ΑΠ είναι διαφορετικό έργο από τα ΑΠ που θα εγκατασταθούν στην Οχη και τον Καβοντόρο των εταιρειών ENEL- Κοπελούζος, ΤΕΡΝΑ και RF Energy (http://www.rae.gr/geo/)

 Επειδή οι Τράπεζες σύντομα θα αρχίσουν να χρηματοδοτούν νέες επενδύσεις μετά από διακοπή μερικών ετών, υποθέτουμε ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουν νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια. Περιμένουμε να δούμε τι στάση θα τηρήσει η νέα Δημοτική Αρχή μπροστά στον καταιγισμό ανεμογεννητριών που θα συμβεί ειδικά στο Δήμο Καρύστου.

Καστανόλογγος
 Ο Σύλλογος δια της Προέδρου του ζήτησε επανειλημμένα από το Δήμο Καρύστου να ενεργοποιηθεί ώστε να περιφραχτούν  μερικές νεαρές καστανιές σύμφωνα με τις προτάσεις της μελέτης που συνέταξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα προτού γίνει οποιαδήποτε περίφραξη ο ΔΚ οφείλει να πάρει τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αλιβερίου και επίσης να ενημερώσει σχετικά τους βοσκούς. Μεσολάβησαν οι εκλογές και τελικά τα γίδια μας πρόλαβαν και φέτος… Οι ελπίδες μας τώρα εναπόκεινται στη νέα Δημοτική Αρχή για την επόμενη χρονιά.   

 Τι στάση θα κρατήσει η νέα Δημοτική Αρχή;
 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει να συζητήσει με το νέο Δήμαρχο κο. Λευτέρη Ραβιόλο τα κύρια θέματα που μας απασχολούν: Αιολικά Πάρκα, Καστανόλογγος, Διαχείριση σκουπιδιών. ΄Αραγε η ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από νέα πρόσωπα θα φέρει αλλαγή στάσης και πρακτικής σε σοβαρά προβλήματα που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου;

Για τον ΣΠΠΕΝΚ
Χ. Μπερέτη - Πρόεδρος
Θ. Μπινιάρης - Γραμματέας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...