Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου 1940: Όταν οι Ορθόδοξοι λαοί άλλαξαν την πορεία του πολέμου


Η ιστορική συγκύρια όπου η Ελλάδα εισέρχεται  στον πόλεμο όπου θα έπαιρνε πρωταγωνιστικό ρόλο καθότι η συμβολή της θα απορύθμιζε ένα μικρό γρανάζι ας επιτραπεί η παρομοίωση και θα έδινε μια άλλη τροπή στα γεγονότα, μια μεγάλη τεχνολογικά και στρατιωτικά δύναμη όπου η πορεία της
θα ανακόπτονταν και τα σχέδια της θα ματαιώνονταν από τους Ορθόδοξους λαούς όπου η συμβολή τουςυπήρξε καθοριστική , Ελλάδα και Σερβία οι λαοί που είπαν όχι και αντιστάθηκαν προκαλώντας τριγμούς κυρίως η πρώτη ενώ η δεύτερη σε κομμάτι αντίστασης κατά την εκεί κατοχή  αλλά και στο μήνυμα ηρωισμού που πρόβαλλε και εκείνη στον ελεύθερο και μη κόσμο καθότι ήταν μια μικρή
χώρα που απάντησε και εκείνη «όχι» στη Γερμανική υπεροπλία , ενώ η Ρωσία πρόσφερε τα μέγιστα όπου η αντίσταση της με τεράστιες απώλειες και η αντεπίθεση της προκάλεσαν την κάμψη και την τελική ήττα του γερμανικού ράιχ.

Μια μητέρα δίνει μια Εικόνα στο γιο της , 
ο οποίος την ασπάζεται πριν φύγει για το μέτωπο, 1940

Αν η Ελλάδα είχε ηττηθεί ή είχε συμμαχήσει με τον άξονα , θα σήμαινε και την σταδιακή επικράτηση των Γερμανών αξίζει να συνοψίσουμε την εκτίμηση του Βρετανού υπουργού F. Noel Baker (Οκτώβριος 1942):
    "Αν η Ελλάς ενέδιδε εις το τελεσίγραφο του Mussolini, ουδείς θα εδικαιούτο να την μεμφθεί... Ο ’ξων θα εκυριάρχει στην Μεσόγειο... Η Συρία, το Ιράκ, η Περσία, η Κύπρος, θα κατελαμβάνοντο από τον ’ξονα. Η Τουρκία θα εκυκλώνετο. Οι πετρελαιοπηγές της Εγγύς Ανατολής θα ήσαν στη διάθεσή του. Η θύρα του Καυκάσου θα ανοιγόταν δι' αυτόν... Χάρις εις την ελληνικήν αντίστασιν, μας εδόθη ο καιρός να αποκρούσωμε και να συντρίψωμε την ιταλικήν στρατιά, η οποία εκινήθη από τη Λιβύη κατά της Αιγύπτου, να εκκαθαρίσωμε την Ερυθράν Θάλασσα από τα εχθρικά πλοία, να μεταφέρωμε την αμερικανική βοήθεια προς την Εγγύς Ανατολή και να εξουδετερώσουμε έτσι την εχθρική απειλή εναντίον της... Αν το Στάλιγκραντ και ο Καύκασος κρατούν σήμερα, τούτο δεν είναι άσχετον προς την ελληνικήν αντίσταση, της οποίας επωφελούμεθα, μετά την πάροδον δύο ολόκληρων ετών.


Η Ρωσία θα είχε καταλειφθεί μέχρι τα Ουράλια Όρη και οι παρτιζάνοι θα είχαν εξοβελιστεί πέραν αυτών, προκαλώντας μικρής σημασίας ζημίες στους γερμανούς, (άλλωστε η αεροπορία τους θα βομβάρδιζε κάθε σημαντική υποδομή των Ρώσων, ενώ η απέραντου σιτοβολώνες της Ουκρανίας και οι πετρελαιοπηγές του Καυκάσου και της Κασπίας θα είχαν περιέλθει σε αυτούς), η δυτική και κεντρική Ευρώπη θα αποτελούσαν κοινοπολιτείες με κυβερνήσεις παρίες ελεγχόμενες πλήρως από το Βερολίνο, η Ελλάδα θα είχε τμηματοποιηθεί σε επιμέρους κομμάτια-ανεξάρτητα με την έκβαση κάθε δυτική δύναμη θα ήθελε τη διαίρεση της χώρας.

Η έναρξη του ψυχρού πολέμου θα ήταν ανάμεσα στην Ναζιστική Ευρώπη και της Η.Π.Α δηλαδή θα είχαμε ένα δίπολο μεταξύ Γερμανίας και των υποτελών ευρωπαϊκών κρατών και του Νέου κόσμου με βασικό πυλώνα της Η.Π.Α ενώ οι σύμμαχοι της θα ήταν ο Καναδάς , η Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία και Μ. Βρετανία, η Κίνα θα  ήταν μέρος υπό την Ιαπωνική επικυριαρχία ενώ η Ινδία και η αραβικές χώρες θα ήταν ένα είδος αδέσμευτων κρατών χωρίς ουσιαστική δύναμη, ενώ οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα αποτελούσαν το «ντεπόζιτο» της γερμανικής μηχανής.

Το βασικότερο άξιες και ιδέες όπως δημοκρατία, ισότητα ανεξάρτητου φυλής ή χρώματος δεν θα υφίστανται ενώ ίσως η βόρεια Αφρική και Ασία να μετατρέπονταν σε σημεία όπου θα εργάζονταν απάνθρωπα όσοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Γ  Ράιχ , ασθενείς με ανίατες παθήσεις θα θανατώνονταν δια της ευθανασίας ή θα γίνονταν πειραματόζωα, άτομα με φυσικά μειονεκτήματα θα υποβάλλονταν σε στειρότητα, ενώ επιστήμες και τεχνολογίες χρήσιμες για τον άνθρωπο να καθυστερούσαν ή να ματαιώνονταν. Η Ευρώπη θα βρίσκονταν  σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς με συνέπιες μη προβλέψιμες σίγουρα όμως καταστροφικές ενώ βλέψη προς την Αμερική θα φάνταζε ως ένα όνειρο του κάθε κατατρεγμένου.

Ρώσος στρατιώτης προσεύχεται  
 λίγο πριν τη μάχη του Κουρσκ, Ιούλιος 1943
Όλα αυτά ματαιώθηκαν χάρης στην συμβολή των ανατολικών Ορθοδόξων λαών όπου η αντίσταση
τους και η αγωνιστικότητα τους καθώς και η Πίστη τους αποδεδείχθηκαν πιο δυνατά από τα σιδερένια σμήνη της  Λούφτβαφφε και κάθε στρατιά της Βέρμαχτ, λαοί ρακένδυτοι ήσαν πιο δυνατοί από τον χίτλερ.

Η χώρα που με το δικό της χτύπημα προκάλεσε τριγμούς και απορύθμισε και έσπασε τα γρανάζια από αυτήν την ατσαλένια μηχανή της συμμαχίας του άξονα ήταν η Ελλάδα, τα γεγονότα έπειτα από την 28η Οκτώβριου 1940 είχαν ήδη δρομολογηθεί κάτι που η ιστορία επιβεβαίωσε και συνοψίζεται στη φράση του στρατηγού και μετέπειτα πρωθυπουργού της Νότιας Αφρικής Jan Smuts «Η ελληνική αντίστασις άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου»

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...