Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου 1821: Μόνοι τους οι Έλληνες κερδίζουν

Θα μας  βοηθήσουν οι Άγγλοι, θα μας ενισχύσουν οι Γάλλοι, θα μας απελευθερώσουν οι Ρώσοι, λόγια, λόγια, κουβέντες των σκλαβωμένων ελλήνων της εποχής όπου η χώρα ήταν σκλαβωμένη και τα παραπάνω λόγια ήσαν αστικοί μύθοι της εποχής ενισχύοντας παράλληλα μια νοοτροπία ότι οι ξένοι θα έρθουν με τους στρατούς τους να μας απελευθερώσουν, αποτέλεσμα να παρατείνεται αυτή η διάρκεια για 400 χρόνια, όπου από το 1453 ως το 1821 η χώρα να υφίσταται ως γεωγραφικός όρος.


Η παραπάνω θεωρία κλονίστηκε κατά την περίοδο των ορλοφικών όπου οι περισσότεροι θεώρησαν ότι με την συνδρομή της τότε Ρωσίας θα ήσαν ελεύθεροι, κάτι που αποδείχτηκε ανυπόστατο γιατί και ο τότε Ρωσοτουρκικος πόλεμος τερματίστηκε και απέσυραν όλες τις ναυτικές δυνάμεις, με εξαίρεση αυτές του Λαμπρού Κατσώνη.

Οι Έλληνες ενωθήκαν και κάτω από την ίδια ιδέα και σημαία τότε πολέμησαν για το ιδεώδες της ελευθερίας, Πίστης και Πατρίδος πετυχαίνονται αυτό που φάνταζε απίθανο, ουσιαστικά μόνοι τους στηριζόμενοι στα δικά τους όπλα και σπαθιά πέτυχαν να απελευθερώσουν ένα μικρό κομμάτι και σταδιακά και τα υπόλοιπα μέρη της ελληνικής επικράτειας, σε μια εποχή όπου η «ιερά συμμαχία» ως μια άλλη τρόικα τότε δεν είχε σκοπό να αναγνώριση αυτό το νέο κράτος που ξεπρόβαλλε και τάρασσε τα λιμνάζοντα νερά της τότε Ευρώπης.

Τα χρόνια πέρασαν η Ελλάδα ως κρατική οντότητα και ως έθνος είχε την δική της διαδρομή, μέσα από του παγκοσμίους πολέμους, τον εμφύλιο, δικτατορία, μεταπολίτευση ,αργότερα της κρίσης και των μνημονίων.
Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι η χώρα αυτή άλλαξε καθώς και οι κάτοικοι της και πολλοί νέοι περίπου 500.000 έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Φυσικά σε κάθε κρίση ή δυσκολία αναδύονται και οι διάφοροι αστικοί μύθοι ή γνώστες θεωρίες που αναπτύσσονται κυρίως σε αίθουσες καφενείων, καφέ κτλ.

Μια από αυτές αποτελεί η ΑΟΖ και τα πετρέλαια όπου υπάρχουν στο ιόνιο, στο αιγαίο και το κρητικό πέλαγος και που διαδίδονταν με την υπογραφή των μνημονίων , οξύμωρο χώρα με τόσα κοιτάσματα και να χρειάζεται πακέτο διάσωσης;
Άλλη επίσης αφορά τον Φιλορωσισμό που επικρατεί και η άποψη ότι η χώρα αυτή αποτελεί τον «άσσο» στο μανίκι του κάθε έλληνα πρωθυπουργού και ότι θα βοηθήσει και θα δώσει χρήματα ότι σε μια συγκυρία θα βοηθήσει και θα δώσει χρήματα, ή θα εγκαταστήσει ναυτικές βάσεις για να βγει η χώρα μας από το κυκεώνα της ύφεσης, άλλοτε πάλι θεωρούν την Κινά ως έτερο πόλο, ενώ άλλοι βλέπουν την χώρα πέρα του ατλαντικού να στηρίζει την Ελλάδα σε όλα αυτά που διανύει αυτά τα χρόνια.

Θεωρίες που αποτελούν ένα επίκαιρο θέμα συζήτησης  το οποίο όμως δημιουργεί και μια άλλη πραγματικότητα. Ο κάθε λαός μόνος του πρέπει να εργασθεί και να προσπαθήσει να κερδίσει την ευημερία του, οι θεωρίες αυτές ή απόψεις, αν χρησιμοποιηθούν λάθος πέρα από μια επιπλέον γνώση, θα τείνουν σε μια απονεύρωση του κόσμου δημιουργώντας του την εντύπωση  ότι κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε άλλοι θα έρθουν και θα βοηθήσουν.

Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, ακόμα και την εποχή της σκλαβιάς οι Έλληνες πίστευαν και έλπιζαν σε μια βοήθεια άλλης χώρας και η οποία ήρθε όταν ήδη οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει και είχαν κερδίσει τα κεκτημένα τους και η επέμβαση των ευρωπαίων χρειάστηκε από υπαιτιότητα των ελλήνων εξαιτίας του εμφύλιου που λίγο έλλειψε να τεθεί σε κίνδυνο η επανάσταση.

Η ιστορία μας παρουσιάζει ότι όταν οι έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή ή κρίση που θα παρουσιαστεί, ανεξάρτητα το είδος της είτε είναι με ξίφη, είτε με καριοφίλια, είτε τανκ, είτε οικονομικά, η συνταγή επιτυχίας είναι πάντα μια να προσπαθήσουμε μόνοι μας να καταφέρουμε και να επιτύχουμε, το αν στο μέλλον κάποια χώρα θελήσει να μας βοηθήσει καλοδεχούμενη φυσικά, αλλά ως τότε ας θυμηθούμε μια φράση «Την Ελλάδα θα την απελευθερώσει ελληνικό σπαθί»


Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...