Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η φωτογραφία της ημέρας: ένα ξεχασμένο σχολείο

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη έχει ταυτιστεί με την έναρξη της σχολικής περιόδου, με τα κουδούνια να χτυπούν ξανά και τα παιδιά την πρώτη ημέρα με τους γονείς τους να συναθροίζονται στους προαύλιους χώρους.


Πριν πολλά χρόνια αυτό που λέγεται μάθηση ήταν κάτι  δύσκολο για πολλά παιδιά ενώ για τα κορίτσια ήταν αδιανόητο, κάτι που επικρατούσε σε ολόκληρη την ύπαιθρο στην χώρα μας.
Στα απομακρυσμένα αυτά χωριά του Κάβο Ντόρου, η μάθηση και η διδασκαλία γίνονταν κάποτε μέσα σε ιδιόκτητα οικήματα , αργότερα κατά τις δεκαετίες του 1960 κτιστήκαν και τα πρώτα δημοτικά σχολεία, τα οποία ήταν μονοθέσια και συστεγάζονταν οι μαθητές όλων των σχολικών τάξεων, αργότερα στα τελη της δεκαετίας  του 1970 και εντευθεν όταν άρχισε η περίοδος που κάτοικοι θα έφευγαν προς την Αθήνα ή την Κάρυστο, οι μαθητές σταδιακά θα μειώνονταν και κάποια σχολεία θα παρέμεναν κλειστά.

Φωτογραφία του Δημοτικού σχολείου του χωριού Ευαγγελισμός, το οποίο κτίστηκε στις αρχες της δεκαετίας του 1960. Από το 2001 παραμένει κλειστό και αποτελεί ένα σιωπηλό κομμάτι αναμνήσεων για όσους υπήρξαν μαθητές σε αυτό και συνδέεται με πλήθος αναμνήσεων για μικρούς και μεγάλους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, δασκάλους & καθηγητές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...