Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Μια ανεμογεννήτρια με σπασμένο πτερύγιο

 


Ανεμογεννήτριες στην τοποθεσία «παλαιόπυργος» στο χωριό Ποτάμι, στην περιοχή του Κάβο Ντόρου. Οι τουρμπίνες αυτές εγκαταστάθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Μιας ανεμογεννήτριας (επισημαίνεται με αριθμό στη φωτο.) έχει σπάσει το πτερύγιο της, κάτι που συνέβη τον Σεπτέμβρη του 2020.

 

Οι Α.Π.Ε και συγκεκριμένα αυτές των ανεμογεννητριών είναι μια τεχνολογία που δεν γνωρίζουμε επακριβώς τις σταθερές τους, όπως αυτή που αφορά την απόσταση τους από τις κατοικημένες περιοχές.

Πρακτικά θα πρέπει να καταργηθεί η ισχύουσα απόσταση των 500 μ. και να εφαρμόζονται τα 1.000-1.500 μ. από τους οικισμούς, καθότι μια βλάβη, όπως αποκόλληση και εκτόξευση ενός πτερύγιου ή εξαρτήματος αυτών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους και ζώα που είναι συνεχώς σε μια πιο πλησιέστερη θέση  αυτών.

 

Αν καταστραφεί ένα μέρος αυτών και με την κατεύθυνση του άνεμου εκτοξευθεί και  βρεθεί σε ένα οικισμό, που βρίσκεται ναι μεν 500 μ. αλλα η κατηφόρα και άλλοι παράγοντες φέρουν ένα τμήμα αυτών στα σπίτια των κάτοικων, τι δυστύχημα θα μπορούσε να προκληθεί σε σχέση με άλλες που είναι μακριά και πέριξ αυτών η κίνηση είναι σε μικρότερη κλίμακα.

 

Άλλωστε να σημειωθεί ότι καμία κατασκευή δεν είναι παντός καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...