Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Η Αρχάμπολη και το χωριό Ευαγγελισμός , όπως φαίνονται από την βόρεια πλευρά της περιοχής


Η φωτογραφία αυτή είναι από την θέση «πύργος»  ένα σημείο βόρεια του χωριού Ευαγγελισμός στον Κάβο Ντόρο. Από το μέρος αυτό,  διακρίνεται στα δυτικά το χωριό και στα ανατολικά, το φαράγγι και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχάμπολης.

 

Ο χώρος αυτός που βλέπουμε αποτελεί εκτάσεις για κοπάδια και μέρος που κινούνται κάτοικοι προς τα κτήματα τους κτλ. συνάμα όπως βλέπεται είναι κατάλληλος χώρος για πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρου για μεταφορά ασθενούς ή τραυματία στην Αθήνα, σημείο που είναι κοντά τους κατοίκους ΒΔ του χωριού, τους «πανωχωρίτες» όπως τους λένε οι ντόπιοι, όπως και σε αλλα γειτονικά χώρια Κόμιτο, Καψούρι καθώς επίσης και κοντά στο βουνό Κερασιά, όπου βρίσκονται κτηνοτρόφοι , όπως και άνθρωποι που εργάζονται στο εκεί αιολικό πάρκο

 

Η Αρχάμπολη αν διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες και από γεωπληροφοριακά συστήματα , θα διακρίνουμε ίσως ότι η ιστορία της ανάγεται πολύ παλαιοτέρα, να σημειωθεί ότι ο Γουναρόπουλος είχε αναφέρει ότι στις ακτές του Ευαγγελισμού (τότε Δράμεσι) προς την Αρχάμπολη, υπάρχουν ίχνη από την εποχή του Κατακλυσμού. Οι έρευνες που θα γίνουν μεθοδικά ίσως φέρουν στην επιφάνεια και αλλα ευρήματα και να καταστεί ο χώρος αυτός, ακόμη πιο πολύ,  ένα ακόμη φυσικό και αρχαιολογικό μνημείο στην περιοχή του Κάβο Ντόρου και κατ’ επέκταση της Καρυστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...