Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Περιοχή Άγιος Μάμμας στο όρος Όχη- όταν μια περιοχή NATURA μετατρέπεται σε εργοτάξιο

Το παρακάτω δημοσιεύτηκε  από το

Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας, στις 12/5/2022

 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ !!

ΑΣ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΟΧΗ !

 


Η καταστροφή της περιοχής γύρω από το εκκλησάκι του Αγ. Μάμα στην καρδιά της απροστάτευτης και όχι προστατευόμενης ‘Οχης από το 2017 μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε με περιγραφές, ούτε φωτογραφικά. Θεωρούμε ότι αυτό το σημείο είναι το πιο αλλοιωμένο και κατεστραμμένο από οποιοδήποτε άλλο στην Οχη. Ισως με εξαίρεση του παράνομου λατομείου στο Σαμάρι.

Η οδοποιία για τους ΑΣΠΗΕ της εταιρείας ΕΝΕΛ μετέτρεψε μικρούς δασόδρομους και μονοπάτια σε δρόμους πλάτους 7 μέτρων και ακόμα και 20 μέτρων σε πολλές στροφές, πατημένους με στρώματα υλικού που έχει “πετρώσει” σε όλο το μήκος.

Τους τελευταίους μήνες με τα έργα της ΤΕΡΝΑ (100 ανεμογεννήτριες !!) αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει κάθε διεστραμμένη φαντασία! Οι διαπλατύνσεις ξαναδιαπλατύνονται και τα ρέματα μπαζώνονται ακόμα περισσότερο. Λίγα μόλις μέτρα από το εκκλησάκι του Αγ. Μάμα έχουν προστεθεί εκτός από τον τεράστιο υποσταθμό της ΕΝΕΛ, τις ανεμογεννήτριες, τους πυλώνες και τα καλώδια, ένας ακόμα υποσταθμός και έχουν γίνει οι πλατείες για ακόμα περισσότερες ανεμογεννήτριες της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στις θέσεις Ομαλιες, Κορακόβραχος κλπ. Το χειρότερο όμως είναι ότι δίπλα και σε ελάχιστα μέτρα από το εκκλησάκι του Αγ. Μάμα άνοιξε δρόμος που ενώνει τους δύο μεγαλύτερους δασόδρομους. Και αυτό για να οδηγεί σε μια νέα πλατεία με την ανεμογεννήτρια να γυρίζει ακριβώς πάνω από το εκκλησάκι εκεί που παλιά υπήρχαν πλατάνια και λιβάδια με πριμούλες και βιόλες. Γιατί χρειάστηκε στο σημείο αυτό άλλος ένας δρόμος ;;;;

Ο βανδαλισμός της Οχης συνεχίζεται και στον δρόμο προς Αντιά. Η πρώτη μεγάλη στροφή μετά τον Αγ. Μάμα με πλάτος πάνω από 30 μέτρα είναι πλεον αγνώριστη !

Περισσότερες φωτογραφίες  https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%91%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-1448192865283008/


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...