Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κεραία τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της Καρύστου, κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο νοσοκομείο και άλλες υποψήφιες

Αν κάποιος περπατήσει ιδιαίτερα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Κάρυστο, θα διαπιστώσει ότι στο κτίριο που στεγάζονταν ο ΟΤΕ στην οροφή αυτού υπάρχει πυλώνας με κεραίες τηλεπικοινωνιών που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σταθμός  κινητής τηλεφωνίας και από κοινού χρήση με το ΟΤΕ.


Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως υπάρχει μια τέτοια εγκατάσταση και μάλιστα εντός κατοικημένη περιοχής και κυρίως κοντά σε χώρους συνάθροισης κοινού όταν θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις για αυτές τις εγκαταστάσεις.

 

Να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό υπήρχε κεραία και πριν το 2010, όπως γίνεται αντιληπτό ήσαν από πάντα εγκατεστημένες εκεί κάποιες διατάξεις κεραιών και όπως ήταν αναμενόμενο δεν κίνησαν την προσοχή όπως θα πρέπει , να ληφθή υπόψη ότι και οι γνώσεις και οι επιπτώσεις αυτών των εγκαταστάσεων δεν ησαν τοσο γνώστες , όμως η επέκταση της τεχνολογίας και η εγκατάσταση κεραιών  αποτελεί την αφορμή και το ενδιαφέρον να γίνεται αναζήτηση πληροφοριών επι αυτών.

Παράλληλα καθώς τα δεδομένα και οι συνθήκες αλλάζουν και θα πρέπει αφενός οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος και αφετέρου να ενημερώσουν τι είδους κεραίες είναι αυτές (τεχνολογίας κτλ.) και να γίνει μετεγκατάσταση αυτών.

Και καθώς και πριν υπήρχε διάταξη κεραιών όμως τι είδους κεραίες είναι αυτές που προστέθηκαν και εγκαταστάθηκαν αργότερα, καθώς η αδεια αυτης χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 29758/Φ610/08-10-2018, κατόπιν της με Αριθ. Πρωτ. 19391/13-10-2016 αίτησης  και επίσης θα πρέπει να παύση να υφίστανται στην θέση αυτή, να μην παραληφθεί ότι από το 2018 ηδη λειτουργεί και το 2ο δημοτικό σχολείο το οποίο είναι κοντά στην κεραία αυτή , περίπου 167μ.



 




Χάρτης όπου απεικονίζεται η θέση της κεραίας και ότι βρίσκεται εντός ακτίνας 300 μ.

Η απόσταση της κεραία από το 1ο δημοτικό σχολειό Καρύστου είναι 225μ. απόσταση, από το Γηροκομείο 138μ. από το Παιδικό σταθμό Καρύστου 180μ. από το 1ο Νηπιαγωγείο Καρύστου 225μ.  από το δημαρχείο 95μ. από το κατάστημα της εθνικής τράπεζας 28μ. από το αστυνομικό τμήμα 30μ. από το 2ο  δημοτικό σχολείο Καρύστου (167μ.) και από καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της Ι. Κότσικα 82μ. και από την πλατεία του Αγίου Νικολάου 27μ.

Η θέση της κεραίας είναι στο Κτίριο ΟΤΕ, στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 73,  Κωδικός αριθμός θέσης 1402106 Γεωγρ. πλάτος (WGS84) 38.015  Γεωγρ. μήκος (WGS84) 24.420556

 

Πρόκειται για εγκατάσταση σταθμού κινητής τηλεφωνίας από κοινού χρήση με τον ΟΤΕ, ο πυλώνας αυτής είναι επί του κτιρίου που άλλοτε στεγάζονταν ο ΟΤΕ και εχει ύψος ιστού 15 μ. και έχει τέσσερις (4)κεραίες

 


 

Παρακάτω τα θεωρημένα σχέδια (τμήμα αυτού) και η έγκριση της πολεοδομίας Καρύστου, το οποίο φέρουν το όνομα του πολιτικού μηχανικού καθώς και την σφραγίδα της ΥΔΟΜ Καρύστου καθώς και την πολεοδομική έγκριση με αριθ. Πρωτ. 354/2016

 



πολεοδομική έγκριση με αριθ. Πρωτ. 354/2016

 

 
 

 

2.) Κεραία κινητής τηλεφωνίας επί του οικοδομικού τετραγώνου 56 η οποία εγκρίθηκε από την ΥΔΟΜ Καρύστου , στην οποία εντος 300μ. εξ αυτής υπάρχουν τα προαναφερόμενα κτίρια (εκτος μερικών) καθώς και το νοσοκομείο Καρύστου.

 

Το θέμα των κεραιών έχει προκαλέσει την ανησυχία και την οργή των κατοίκων της περιοχής απορίας άξιο είναι πως ο δήμος αποφάσισε (η οικονομική επιτροπή ) στις 24 Ιανουαρίου 2023 την ανάθεση σε δικηγόρο για την υπόθεση της κεραίας αυτής που αφορά την απομάκρυνση της , περίεργο καθώς η ΥΔΟΜ  Καρύστου έδωσε έγκριση για την εγκατάσταση της δηλ. φάσκει και αντιφάσκει ο δήμος Καρύστου; 
 

3.) Και αναφορικά με το θέμα κεραιών, να αναφερθεί ότι υποψήφια τοποθεσία για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας είναι επί της οδού ΚΑΡΥΣΤΟΥ 126 (cosmote) και επί της ΚΑΡΥΣΤΟΥ 158. (Vodafone)

Παράλληλα κεραίες κινητης τηλεφω στην περιοχή της Καρύστου βρίσκονται στα Πηγαδάκια Καρύστου, λίγο νοτιότερα από το κεντρικό δρόμο  καθώς και μια απέναντι από το 1ο δημοτικό σχολείο, η οποία είναι hotspot. (wi fi )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...