Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου μια χαρμόσυνη μέρα και γιορτή για την Χριστιανοσύνη και επέτειος για την εθνική παλιγγενεσία


Η 25η Μαρτίου, αποτελεί μια χαρμόσυνη μέρα και γιορτή για την Χριστιανοσύνη καθώς γιορτάζουμε το γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια από τις Θεομητορικές γιορτές που γιορτάζετε με λαμπρότητα. παραλληλα η μέρα αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εθνική παλιγγενεσία καθώς η ημέρα αυτή ήταν και το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης το 1821.

 

Το άλλοτε κομμάτι που ήσαν οι Έλληνες για 400 χρόνια παρέμενε υπό σκλαβιά, την πραγματικότητα αυτή ήθελαν να μείνει έτσι και η τότε Ιερά συμμαχία που ήταν ένα είδος τρόικας και φυσικά ουδεμία σχέση ήθελε με ελευθερίες για τους λαούς της εποχής εκείνης, πόσο μάλλον για τους ορθόδοξους Έλληνες και γενικότερα λαούς της βαλκανικής.

 

Η επανάσταση αυτή σήμανε την αρχή ενός νέου ελληνικού κράτους, παράλληλα και το τέλος αυτής της συμμαχίας, ένα κράτος που δεν ήθελαν επ ουδενί οι χώρες της Ευρώπης όπως Αγγλία η Γαλλία, όμως δέχθηκαν αυτή την πραγματικότητα και φυσικά προσπαθούσαν να αναμειχθούν στα εσωτερικά αυτού, μη ξεχνάμε ότι από την γένεση του η χώρα μας, ανεξάρτητη πολιτική ουσιαστικά δεν είχε σε απόλυτο βαθμό, καθώς οι παρέμβασεις λαμβάνονταν υπόψη.

 

Παρόλα αυτά η ελληνική επανάσταση που ήταν από την λαχτάρα των Ελλήνων και που έγινε με την συνδρομή της εκκλησίας, αποτέλεσε μια από τις πιο γνήσιες επαναστάσεις στην ιστορία και από μόνη της να αποτελεί ένα θαύμα, που έγινε την ημέρα εκείνη.

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...