Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φοίνικες ένας λαός της Μεσογείου στις ακτές της Εύβοιας.


Φοινικικό Ναυτικό
Φοίνικες, λαός της αρχαιότητας και ο οποίος έδρασε στην Μεσόγειο θάλασσα και διακρίθηκε ως εμπορικός λαός, ενώ παράλληλα  ερευνούσε  περιοχές για την ανεύρεση διαφόρων μετάλλων.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος λαός είχε φτάσει και στην Εύβοια, περιπλέοντας κατά μήκος των ακτών, για την ανεύρεση κοιτασμάτων που υπήρχαν στο υπέδαφος διαφόρων περιοχών του νησιού, αξίζει να σημειωθεί μάλιστα  ότι η ονομασία «Καφηρέας» πιθανώς να προέρχεται από τη γλώσσα των Φοινίκων.
Οι Φοίνικες και η περιοχή του Καφηρέα την εποχή εκείνη.
Στο βιβλίο «ας γνωρίσουμε την Κάρυστο» στη σελ.127 αναφέρει: « Από τα μέσα της Β’ χιλιετηρίδας, είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτό, ότι στην περιοχή του Κάβο Ντόρου υπήρχαν κοιτάσματα μετάλλων.
Πρώτοι οι Φοίνικες – οι χρυσοθήρες της εποχής εκείνης –παραπλέοντας  στις ακτές της νότιας Εύβοιας διέκριναν με το εξασκημένο μάτι τους, ότι στο υπέδαφος του Καλλιανού υπάρχουν μεταλλοφόρα στρώματα χρυσού, αργυρού και Γαληνίτη. Τούτο τους οδήγησε στην με πρωτόγονα μέσα εξόρυξη και επεξεργασία των μετάλλων».
Γίνεται λοιπών αναφορά για ένα μεταλλείο που υπήρχε στην περιοχή, και αξιοποιήθηκε από την αρχαιότητα ήδη, όπως εκείνη της Αρχάμπολης. Ενώ ακόμα ένας λαός της Μεσογείου έδρασε σε μια περιοχή αλλά και σε μια εποχή, όπου το μεγαλύτερο μέρος της να ήταν σχεδόν ακατοίκητο.
Η εικόνα από Science Wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...