1.) Ο πρώτος αρχηγός του ελληνικού κράτους που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν ο Όθωνας, ο οποίος όταν είχε επισκεφτεί την Κάρυστο ανήλθε με την συνοδεία του στην Όχη, κατόπιν ταξιδεύοντας προς την Σκιάθο διήλθε διήλθε από το ομώνυμο ακρωτήρι.
2.) Ο Ρώσικος στόλος , στην διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου τον 18ο αιώνα συγκεκριμένα στην διάρκεια των Ορλοφικών, πιθανόν να είχε πραγματοποιήσει περιπολίες στο στενό του Καφηρέα. Ο στόλος αυτός είχε σταθμεύσει στην Άνδρο το 1807.
3.) Τα περισσότερα έργα στην περιοχή, πολλοί θεωρούν ότι έγιναν στην διάρκεια της επταετίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δρόμοι, γέφυρες και τα σχολεία στα χωριά κατασκευάστηκαν στην διάρκεια του 60 και μάλιστα πριν το 1967.
4.) Οι κάτοικοι στα χωριά του Κάβο Ντόρου, το 1920 σε ποσοστό 80% ήσαν υποστηρικτές του Ελευθέριου Βενιζέλου μάλιστα ο Γεώργιος Μπουρνιάς που ήταν βουλευτής του κόμματος του, είχε πολύ καλές σχέσεις με τους κατοίκους.
5.) Μέλη της αντίστασης στο Κάβο Ντόρο στην διάρκεια της κατοχής, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν και να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των γερμανών. Το αρχηγείο ήταν στο χωριό Μελισσώνα.
6.) Κάθε ξημέρωμα στα μέρη αυτά είναι διαφορετικό και ποτέ δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, όπως ανέφερε άνθρωπος που εργάζονταν στα βουνά της περιοχής.
7.) Μέχρι το 1970 οι κάτοικοι ακολουθούσαν το παλαιό ημερολόγιο.
8.) Η Αρχάμπολη , σύμφωνα με μια εκδοχή, υπήρχε προ του κατακλυσμού γεγονός που την καθιστά ίσως την αρχαιότερη πόλη του κόσμου.
9.) Ο Κάβο Ντόρος έχει τόσο δυνατούς ανέμους που την καθιστά μια από τις δυσκολότερες περιοχές του κόσμου, ειδικά σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Θέσεις για παράδειγμα, όπως η Μηλιά είναι δύσκολη η πρόσβαση ειδικά όταν έχει χιονίσει.
10.) Η έκταση της γεωγραφικής περιοχής του Κάβο Ντόρου είναι 138 τ. χλμ. περισσότερο από την Νήσο Κέα (Τζιά). Η άλλοτε κοινότητα Καφηρέα είναι 77 τ. χλμ όσο σχεδόν και το νησί της Θήρας ή Σαντορίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου