Σελίδες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Συλλογή υπογραφών για το θέμα του υποσταθμού στο χωριό Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι)

(ενημέρωση 17/1/2021) Η ανάρτηση αυτή τέθηκε εκτός δημοσίευσης, καθότι το αίτημα  του υποσταθμού θα τεθεί μαζί με αυτό της μη εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στη θέση Μιλζα, στο χωριό Ευαγγελισμός. 

 


Ξεκίνησε η συλλογή υπογράφων σχετικά με το ζήτημα του υποσταθμού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε κοντινή απόσταση (350 μ.) από το χωριό Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι).

 

Στο αίτημα που θα αποσταλεί στους αρμοδίους φορείς, ζητείται να γίνει αλλαγή της σχεδιαζόμενης τοποθεσίας του υποσταθμού, σε 700-1.000 μ. δυτικότερα απ’ την αρχική, στην προτεινόμενη θέση που αναφέρεται.

 

Όσοι συμφωνούν με το παρακάτω κείμενο και επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να αποστείλουν το όνομα τους (καθώς και χωριό καταγωγής τους ή την ιδιότητα τους, αν θέλουν) στο email (προσωρινη διακοπή) ή στο messenger στο προφίλ του Facebook  (προσωρινή διακοπή) (δημιουργήθηκε εκτάκτως, για την διευκόλυνση των υπογραφόντων) και να συμπεριληφθεί στο υπόμνημα-αίτημα.

Ακόμη εκτός από τους κατοίκους και όσους κατάγονται, μπορούν να υπογράψουν και φίλοι του χωριού Ευαγγελισμός.

 

Επίσης στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει και ανάλογη αίτηση, με θέμα τις ανεμογεννήτριες στην θέση «Μίλζα».

 

Το κείμενο της αιτήσεως

 

 

Υπόμνημα

Ευαγγελισμός, 13/1/2021


 

Από: Κατοίκους του χωριού Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) περιοχής Καφηρέα (Κάβο Ντόρου) της Νήσου Ευβοίας

 


Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος & ενέργειας

Γραφείο Υπουργού ή αρμοδίου παρά τω Υπουργό

Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Διεύθυνση Περιβαλλοντολογικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ)

Προς: Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

Γραφείο Υπουργού ή αρμοδίου παρά τω Υπουργό

Αρμόδιες διευθύνσεις

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Περιφερειακές παρατάξεις

ΠΕ Ευβοίας

Δήμο Καρύστου

Δημοτικό Συμβούλιο

Προς: Εταιρεία ΤΕΡΝΑ Όμιλος ΓΕΚ

Κοιν.: βουλευτές Ευβοίας

Κοινοβουλευτικές Ομάδες

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)

Κοιν.: Αρμοδίων φορέων


Θέμα: Υποσταθμός κοντά στο χωριό Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) & αίτηση για αλλαγή της θέσης αυτού

Στο χωριό Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) στην ΝΑ Εύβοια (περιοχή Καφηρέα) σε μια απόσταση δυτικά αυτού, στην τοποθεσία «Ντάρζα» (συντεταγμένες με απόκλιση μερικών μέτρων 38.073359, 24.565965) σχεδιάζεται η δημιουργία υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος, που εξ αυτού θα υπάρχει καλώδιο που θα ποντιστεί και θα συνδέεται με την Αττική.

Η απόσταση κοντά στο χωριό, η οπτική θέαση αυτού, όπως και οι άμεσες ή μελλοντικές παρενέργειες εξ αυτού, έχει δημιουργήσει μια αρνητική ατμόσφαιρα και οι κάτοικοι αντιτίθενται σε αυτό το εγχείρημα.

Πρέπει όμως να εγκατασταθεί εκεί ή υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

Μια θέση που δύναται να κατασκευαστεί είναι δυτικότερα από την αρχική τοποθεσία, όπως για παράδειγμα σε μια τοποθεσία δυτικότερα, θέση «σκούλζα» (συντεταγμένες 38.069668, 24.560300) σε ένα σημείο που είναι σε μια απόσταση περίπου 700- 1.000 μ. από την αρχικά σχεδιαζόμενο σημείο, η οποία είναι συμφέρουσα και για την εταιρία αλλά και για τους κατοίκους.

 

1.    Απόσταση από το χωριό

Το σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι είναι και σε απόσταση από το χωριό Ευαγγελισμός, δηλ. περισσότερο από 1.000 μ. που σε συνδυασμό με τον λόφο και την πλαγιά που μεσολαβεί διευρύνει και την απόσταση αλλά και την όποια όχληση (οπτική, ηχητική, ηλεκτρομαγνητική κτλ.). Το σημείο αυτό επίσης είναι και σε απόσταση και από τον γειτονικό χωριό Κόμιτο, καθώς  από τα σπίτια ΝΑ αυτού απέχει περίπου 1.300 μ.

Το μέρος αυτό εκτός από το ένα (1) χιλιόμετρο από το χωριό, δεν προσβάλει και την αισθητική του τοπίου, καθώς αποτελεί τρόπο τινά ένα ενδιάμεσο χώρο.

Να τονίσουμε ότι ναι μεν η τεχνολογία είναι χρήσιμη όμως να μην παραβλέψουμε ένα απλό παράδειγμα όπως συμβαίνει στην πιο απλή καθημερινότητα, καθώς όπως στο σπίτι του ο καθένας έχει την ανάλογη θέρμανση (καλοριφέρ, τζάκι κτλ.) κατά συνέπεια έχει και ένα λεβητοστάσιο ή ξύλα, τα οποία φυσικά δεν βρίσκονται στο σαλόνι ή στην κουζίνα αλλά στην αποθήκη ή κάτω απ’ την σκάλα. Συνεπώς και το κάθε μέρος ή τόπος είναι και ένα σπίτι άρα η «αποθήκη του» θα πρέπει να είναι και το πιο αδιάφορο μέρος.

 

2.    Για λόγους υγείας

Καθώς όσο πλησιέστερο είναι ένα τέτοιου είδους εργοστάσιο, σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους, καθώς η εκπομπή από τα επιμέρους μηχανήματα και οι συσκευές εξ αυτού του σταθμού , θα τείνει να αυξήσει τις περιπτώσεις καρκίνων (ειδικά λευχαιμίας), να σημειωθεί ότι στο μέρος αυτό υπάρχουν και μικρά παιδιά. Θα αναρωτηθεί κάνεις, ότι και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή το internet βλάπτουν, η απάντηση είναι αν δηλαδή βραχεί κάποιος από ένα κουβά νερό πρέπει οπωσδήποτε να πέσει και στην θάλασσα; Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα κρυολογήσει στην δεύτερη όμως θα πάθει πνευμονία. Συμπερασματικά αυτό που λέγεται υγεία και ποιότητα ζωής δεν μετριέται με υλικά αγαθά.

 

3.    Για λόγους ασφαλείας

Για λόγους ασφαλείας, καθότι οι καιρικές συνθήκες είναι έντονες εκεί, συνεπώς ένας κεραυνός μπορεί να προκαλέσει ένα βραχυκύκλωμα (μπλακ άουτ) και μη γένοιτο μια ζημιά ή σπινθήρας θα δύνανται να προκαλέσει μια έκρηξη και θραύσματα εξ αυτού να εκτοξεύονται πέριξ αυτού, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επισφαλές είναι να βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση από κατοικημένες περιοχές. Άσχετα αν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν υποσταθμοί κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αναφέρουμε ότι σε άλλα μέρη είναι σε απόσταση, άρα γιατί να αντιγράφουμε και να μην πρωτοτυπούμε; Συν τοις άλλοις υπάρχει ο χώρος που προαναφέραμε.

Δημοσιεύματα κατά καιρούς αναφέρουν εκρήξεις σε υποσταθμούς που έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές, όπως στην Κρήτη ή σε μετασχηματιστές στην Αγκαθιά Ημαθίας που συνέβησαν το περασμένο έτος. Η απόσταση ασφαλείας αφορά ακόμη και στην περίπτωση κατασκευής υποσταθμού κλειστού τύπου.

Ακόμη σε περίπτωση πυρκαγιάς εξ αυτού, στην τοποθεσία όπου σχεδιάζεται, θα είναι για τους κατοίκους ασφυκτικά μικρότερος ή μηδαμινός ο χρόνος αντίδρασης για την κατάσβεση ή για να εκκενώσουν το χωριό, σε σχέση με την θέση που προτείνεται.

 

4.    Για στρατιωτικούς/αμυντικούς λόγους

Οι υποσταθμοί αποτελούν και αυτοί σημαντικούς στόχους για πολεμικά αεροπλάνα. Το μέρος αυτό που προτείνουμε είναι πιο αθέατο, που σημαίνει ότι σε περίπτωση σύρραξης είναι αδύνατον να βληθεί από ένα αεροσκάφος, παρά μόνο πράττοντας ελιγμούς και με τον κίνδυνο να καταρριφθεί καθώς θα επιχειρεί κοντά στις ακτές του νησιού.

I. Να σημειωθεί ότι το στενό Καφηρέα, έχει άμεση θέαση απ’ το χωριό, μάλιστα κάποιο σημείο διέλευσης του αποτελεί διεθνή ύδατα, συνεπώς ένα πλοίο ξένων συμφερόντων ή πολεμικό θα δύνανται να επισημάνει, να φωτογραφίσει τον υποσταθμό καθώς και να γίνει ο υπολογισμός της θέσης αυτού. Κάτι που είναι πανεύκολο στην αρχική του θέση, δύσκολο όμως στην προτεινόμενη τοποθεσία.

II. Στην αρχική θέση είναι δυνατόν να βληθεί ακόμη και από μεγάλη απόσταση, καθώς ανατολικά του χωριού η θάλασσα του Αιγαίου και μέχρι την Χίο, με εξαίρεση την βραχονησίδα Καλόγεροι, δεν υπάρχει κανένα φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο, συνεπώς ένα βλήμα από αεροσκάφος με δραστικό βεληνεκές από 54 ή 154 χλμ. ( πχ. τύπου AIM-9 ή AGM-84K SLAM-ER) είναι δυνατόν να πλήξει τον υποσταθμό αυτόν από πολύ μακρινή απόσταση.

Αναλογίζεται κάνεις το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε μέρη της Αθήνας , ποσά σπίτια και κυρίως νοσοκομεία θα είναι χωρίς παροχή ρεύματος και πόσοι άνθρωποι θα κινδυνεύουν καθώς δεν θα  υπάρχει η κατάλληλη μηχανική υποστήριξη. Συνεπώς ανεξάρτητα τι είδους σταθμός είναι (βασικός ή βοηθητικός) πρέπει να είναι σε σημείο αθέατο, καθώς όταν αποτελέσει στόχο θα βληθεί προκαλώντας ανυπολόγιστες συνέπειες. Να τονίσουμε ότι το σημείο αυτό είναι μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα απόσταση, σε ευθεία, από την πρωτεύουσα, να μην παραλειφθεί επίσης και το γεγονός  ότι η Εύβοια είναι ένα προγεφύρωμα της Αττικής.

Σημείωση: σε αυτούς τους παράγοντες εκτατής ανάγκης, όπως εμπόλεμη σύρραξη ή θερμού επεισοδίου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και ο παράγοντας ατύχημα και οι ανθρώπινες ζωές. Αν βληθεί και η έκρηξη είναι πλησίον του χωριού τι συνέπειες θα έχει, καθώς σε τέτοιες καταστάσεις στο χωριό αυτό (όπως και σε άλλα) θα καταφύγουν αρκετοί άνθρωποι που αποτελεί και την γενέτειρα τους, αφενός για την ασφάλεια τους και αφετέρου για την συντήρηση τους, καθώς τα καταστήματα τροφίμων στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις θα είναι άδεια.

 

5.    Αλλαγή δεδομένων/συνθηκών

Οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις διάφορων τύπων που αφορά την ενέργεια (ανεμογεννήτριες κτλ.) μεταξύ αυτών και οι υποσταθμοί, σχεδιάστηκαν με δεδομένα πριν του 2010, έκτοτε η τεχνολογία έχει αλλάξει, όπως και τα δεδομένα, οι συνθήκες ακόμη και η οπτική των πραγμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πολλοί που μέχρι το 2008 ζούσαν σε μεγάλα αστικά κέντρα, μετέβαιναν στα χωριά αραιά ή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

I. Το 2010 και έπειτα, η οικονομική κρίση ώθησε πολλούς να μεταβούν στα χωριά τους και να ανακαινίσουν τα σπίτια τους, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα γι αυτό, να προβούν στην φύτευση δέντρων και να καλλιεργούν διάφορα είδη. Να σημειωθεί ότι κάποιοι που μένουν, αν όχι μόνιμα αλλά εποχικά ή μεγάλο διάστημα στο χωριό Ευαγγελισμός, ουδείς εξ αυτών θα επιθυμεί να βλέπει ένα υποσταθμό απέναντι απ’ το χωριό.

II. Μη ξεχνάμε ότι συμβάντα όπως capital control, lock down κτλ. τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάτι ανάλογο και τα επόμενα χρόνια ή να υπάρξουν συνθήκες μη προβλέψιμες που θα δυσχεραίνουν την ζωή στις πόλεις. Κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μεταβούν στο χωριό, όπου θα έχουν μια ποιότητα ζωής σε σχέση με κάποιο διαμέρισμα, όπως αυτά που είναι σε κάποιες πνιγηρές οδούς της Αθήνας.

III. Τέλος να επισημάνουμε ένα απλό σενάριο , για παράδειγμα γίνεται κούρεμα καταθέσεων ή η χώρα μας τίθεται εκτός ευρώ ή τα χρήματα είναι χωρίς αντίκρισμα, πως θα τραφεί και θα ζήσει κάποιος όταν δεν θα έχει έκταση σε ένα χωριό, όταν το νόμισμα θα είναι απλά ένα χαρτί με μελάνι;

Να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να είμαστε άνθρωποι της στιγμής και της προχειρότητας, η Ελβετία εδώ και αιώνες δεν έχει λάβει μέρος σε κανένα πόλεμο και παρόλα αυτά έχει φροντίσει να έχει στρατό για μια ώρα ανάγκης, εμείς φροντίζουμε γενικότερα;

 

6.    Ύπαρξη ποιμνιοστασίων και κοπαδιών

Στην αρχική σχεδίαση κοντά στην θέση που έχει επιλεχτεί βρίσκονται ποιμνιοστάσια, που σημαίνει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στο γειτονικό αυτό μέρος, που βόσκουν κοπάδια, καθώς και στα κτήματα νοτιότερα.

Στην ράχη και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Ντάρζα» καθώς και σε όλη την έκταση νοτιά αυτής, μέχρι την θάλασσα καθώς και βόρεια της, βόσκει ένας σημαντικός αριθμός κοπαδιών (πάνω από 1.000 πρόβατα), συνεπώς η ύπαρξη του υποσταθμού (που ίσως είναι και από τους μεγαλύτερους) θα καταλαμβάνει ένα τεράστιο χώρο, όπως και τα συνοδά έργα (διάνοιξης δρόμων).

Φαντασθείτε έναν υποσταθμό με το περίγυρο αυτού, τι έκταση θα καταλαμβάνει και ο καθείς να έχει το μαντρί του πλησίον αυτού ή όσοι βόσκουν τα κοπάδια τους στους παρακείμενους αυτούς αγρούς ή κτήματα. Πρόβλημα παράλληλα θα τους δημιουργήσουν και τα συνοδά έργα που θα πραγματοποιηθούν γύρω από τον υποσταθμό. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι βόσκουν τα κοπάδια τους σχετικά κοντά στο χωριό και όχι μακριά ή σε κτήματα έξωθεν αυτού, όπως συμβαίνει σε άλλα χωριά.

 

7.    Πλεονέκτημα στην προτεινόμενη θέση

Στο σημείο επίσης που προτείνεται η δημιουργία υποσταθμού, υπάρχει ήδη δρόμος που οδηγεί νοτιότερα και αρκετά κοντά προς την θάλασσα, κάτι που θα διευκολύνει τις εργασίες για την διάνοιξη του χάνδακα ( 1.30 εκατ. ύψος και 50 εκατ. πλάτος) για την υπογειοποίηση του καλωδίου. Στην πρώτη περίπτωση που σχεδιάζεται δεν υπάρχει δρόμος ή θα χρειαστεί να γίνει διάνοιξη νέου δημιουργώντας επιπρόσθετες εργασίες και συνάμα επεμβάσεις στο τοπίο και με συνέπειες σε αυτό, όπως συγκέντρωση υδάτων επί των παρακείμενων αγρών κτλ. (οι περαιτέρω παράμετροι επισημαίνονται στην παράγραφο 5). Να σημειωθεί ότι η αρχική τοποθεσία που είχε επιλεγεί παλαιότερα για να γίνει ο υποσταθμός, σύμφωνα με τους κατοίκους,  ήταν σε αυτό το μέρος που προτείνεται.

Στην θέση Μηλιά (τοποθεσία ΒΑ της Καρύστου), έχει κατασκευαστεί υποσταθμός μεγαλύτερης ισχύος και έκτασης (με το περιβάλλοντα χώρο) και μάλιστα είναι κοντά στις ανεμογεννήτριες του εκεί αιολικού πάρκου καθώς και αυτών που έχουν προγραμματιστεί (στην προκείμενη περίπτωση να γίνει μετατόπιση γηπέδου ανεμογεννήτριας). Άρα και στην θέση αυτή να υπάρχουν ανεμογεννήτριες, είναι δυνατή η κατασκευή και η εγκατάσταση του υποσταθμού στο μέρος που προτείνεται.

 

8.    Φυσικό τοπίο

Το χωριό αυτό αποτελεί από τα ωραιότερα στην περιοχή, κτισμένο σε παραθαλάσσιο μέρος και περιοχή, συνεπώς μια τέτοια επέμβαση (που δύνανται να γίνει αλλού) θα αλλοιώσει σημαντικά το μέρος αυτό. Η κατασκευή του σταθμού όμως 1.000 μ. δυτικά από την τοποθεσία «ράχη» θα άφηνε ανέπαφο το χωριό. Άλλωστε χρειάζεται και η «πρασινάδα» , όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ένας κάτοικος του χωριού, εννοώντας το φυσικό περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 και ΖΕΠ, που δείχνει την οικολογική και φυσική αξία της περιοχής καθώς και τα είδη ζώων ή πτηνών που υπάρχουν εκεί.

Άρα σε μια χώρα πλήρως αποβιομηχανοποιημένη δεν θα πρέπει να προστατευθούν και κάποια μέρη της υπαίθρου, που αποτελούν χώρους για κτηνοτροφία ή που απλά ζουν άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά;

 

9.    Αρχαιολογικός χώρος της Αρχάμπολης

Ανατολικά αυτού βρίσκεται το φαράγγι, η αμμουδιά και συνάμα ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχάμπολης, ένα μοναδικό μέρος που επισκέπτονται άνθρωποι και από άλλες χώρες. (Το 2013 είχε επισκεφτεί το μέρος αυτό ένα γκρουπ Ελβετών).Στα παράλια του χωριού προς την Αρχάμπολη, σύμφωνα με τον ιστορικό  Γουναρόπουλο,  υπάρχουν ίχνη από την εποχή του Κατακλυσμού.

Συν τοις άλλοις έχει δρομολογηθεί η ύπαρξη πεζοπορικού μονοπατιού δυτικά ή βορειοδυτικά αυτής, από την περιοχή του χωριού. Η ύπαρξη συνεπώς υποσταθμού στην «ράχη» του χωριού με θέαση από όλες τις πλευρές του, ποσό θα προσβάλει την αισθητική και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού και πόσο θα προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια από εκδρομείς από άλλα μέρη της Ελλάδας ή χώρες.

 

10.  Η γνώμη και άποψη των κατοίκων

Οι κάτοικοι του χωριού δεν το επιθυμούν σε αυτό το σημείο και συνεπώς πρέπει να ληφθεί υπόψη η βούληση αυτών των ανθρώπων, όπως προστάζει η δημοκρατία και κυρίως η ανθρωπιά και αυτό που λέγεται φιλότιμο.

Σε δημοσιεύματα τοπικών μεσών αποτυπώνεται η άποψη αυτή, παράλληλα συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής,  θα επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι δεν θέλουν τον υποσταθμό στο σημείο αυτό.

Στο επιχείρημα ότι η χώρα μας θα αναγκάζεται να εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα από γειτονικές χώρες, απαντούμε είναι τόσο αυτάρκης η χώρα μας; ή παράγει τα πάντα εκτός από ρεύμα; Γιατί δεν δείχνουμε το ίδιο ενδιαφέρων και για άλλους τομείς; Στο τέλος θα παράγουμε μόνο ρεύμα αλλά δεν θα έχουμε κτηνοτροφία, γεωργία κτλ. καθώς οι χώροι αγρών θα είναι κατειλημμένοι και κυρίως θα αναγκαστούμε να εισάγουμε.

Να μην παραλείψουμε σε όλα αυτά βέβαια να πούμε, ότι η χωρά μας ημερησίως καταναλώνει περί τα 5.000-6.000 MW , με την ιδία να παράγει περίπου 23.000 MW δηλ. 4 φόρες περισσότερο από τον πληθυσμό της.

 

 

Αποτίμηση

Μια αλλαγή στο σχεδιασμό αυτό γίνεται και είναι δυνατή, άλλωστε συμφωνίες δισεκατομμυρίων μεταξύ κρατών ή επιχειρηματικών ομίλων και ακυρώνονται ή και δεν υλοποιούνται ποτέ, όπως για παράδειγμα ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Άρα ένας υποσταθμός μικρότερης χρηματικής αξίας, δύνανται να αλλάξει θέση και να συμβάλει στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών,  με σεβασμό όμως στο περιβάλλον και κυρίως στους ανθρώπους του χωριού αυτού. Όπως ενεργήσετε στο να επιτευχθεί η αλλαγή της θέσεως του υποσταθμού για την αποτροπή όλων των αρνητικών παραμέτρων που αναφέρονται.

 

Οι υπογράφοντες και οι αιτούντες

 

 

 

 

 

Επισυνάπτονται συνημμένα, όπως αποτύπωση σε χάρτη της προτεινομένης θέσης, καθώς και φωτογραφία μερικής άποψης του χωριού, προς πληρέστερη ενημέρωση.

 

Στην φωτογραφία (εικ.1) βλέπουμε πόσο διευρυμένος ορίζοντας υπάρχει στην θάλασσα, χωρίς κανένα φυσικό ή τεχνητό εμπόδιο, οπότε για στρατιωτικούς σκοπούς  ο υποσταθμός πρέπει να εγκατασταθεί σε άλλη θέση. Η θάλασσα είναι το στενό του Καφηρέα.


Χάρτης με αποτύπωση της προτεινόμενης θέσης του υποσταθμού

 


η μορφή της αίτησης που θα σταλεί με τις υπογραφές

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου