Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Επιστολή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τη συγκέντρωση ενημέρωσης για την εγκατάσταση νέων αιολικών στην Κάρυστο


Φίλες και φίλοι, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δε μπόρεσα να παρευρεθώ στη σημερινή σας συγκέντρωσή.

Εκφράζω άλλη μια φορά τη συμπαράσταση του ΚΚΕ με το δίκαιο αίτημα του λαού της Καρύστου για να πει τέρμα στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας στην περιοχή, για να μην εγκατασταθούν τα νέα αιολικά πάρκα στο Λυκόρεμα, στην Πλακαρή, στο Λιβαδάκι, στα Στύρα και στο Νημποριό.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες όσων κυβερνούν και κυβέρνησαν, της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για την προώθηση της απελευθέρωσης της Ενέργειας για τα συμφέροντα αυτών των μονοπωλιακών ομίλων. Με το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλοι μαζί έστρωσαν το έδαφος ώστε σήμερα οι ανεμογεννήτριες να απειλούν να φτάσουν έξω από την Κάρυστο, να έχουν καταληφθεί οι περισσότερες βουνοκορφές της περιοχής και τα τιμολόγια του ρεύματος να έχουν αυξηθεί πάνω από δέκα φορές σε ένα χρόνο.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα για όλα αυτά από το βήμα της βουλής, απαιτώντας να μπει ένα τέρμα. Έχουμε έγκαιρα ενημερώσει το λαό για τους στόχους και τις συνέπειες από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Και το επόμενο διάστημα θα είμαι στη διάθεσή σας, σε όποιες αποφάσεις πάρετε για κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και Υπουργεία.

Καλή δύναμη.

 

Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου