Σελίδες

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γ. Μανώλης από Μεσοχώρια: Θα εφαρμόσω τον νόμο για τα ανταποδοτικά τέλη ΑΠΕ. Δεν θα λερώσω το όνομα μου!


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Γιάννης Μανώλης, την Κυριακή το πρωί στα Μεσοχώρια, με θέμα την χρήση των ανταποδοτικών τελών ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που παρουσίασε ο Γιάννης Μανώλης, ο Δήμος Καρύστου έχει λάβει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ ανταποδοτικά τέλη. Χαρακτηριστικά, το 2021 έλαβε 3,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2022 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ελάχιστα ή καθόλου από αυτά τα χρήματα καταλήγουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή τις τοπικές κοινότητες όπου είναι εγκατεστημένα τα αιολικά πάρκα. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν και οι δημότες της Τ.Κ. Μεσοχωρίων που έλαβαν τον λόγο κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου μας ενημέρωσε ότι έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας φάκελο με πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση. Ωστόσο, όπως είπε «το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει ότι το 80% αυτών των χρημάτων πρέπει να πηγαίνει αποκλειστικά στις τοπικές κοινότητες. Δεν είμαι διατεθειμένος να αμαυρώσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και να λερώσω το όνομα μου. Γι’ αυτό δεσμεύομαι να εφαρμόσω απαρέγκλιτα τον νόμο και να αποδώσω τα χρήματα σε αυτούς που ανήκουν.

Ο Γιάννης Μανώλης, στο τέλος της συνέντευξης, δεσμεύτηκε δημόσια για τα εξής:

1. Απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και απόδοση των χρημάτων στις Τ.Κ. και τις Τοπικές Κοινωνίες που τα δικαιούνται.

2. Συναπόφαση κατόπιν Γενικής Συνέλευσης για το που θα δαπανούνται τα χρήματα.

3. Γρήγορη εκτέλεση των έργων που θα προγραμματιστούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου