Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Λεπτομέρειες αναφορικά με το άρθρο : Ο Δήμος Καρύστου θα είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη - η δήθεν αντιπολίτευση της καφετέριας


Καθότι εκ του άρθρου στο blog kavodoros της 10 Μάιου 2023 που αναφέρονταν με θέμα: Ο Δήμος Καρύστου θα είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη- η δήθεν αντιπολίτευση της καφετέριας, Να γίνουν κάποιες επισημάνσεις, καθότι προκλήθηκαν σχετικώς ή προφανώς κάποιες συζητήσεις και για να μην υπάρχουν ασάφειες το παρόν άρθρο θα προβεί σε κάποιες επισημάνσεις. Ότι καταγράφεται είναι βάση δεδομένων και γεγονότων και οι πληροφορίες αντλούνται από κατοίκους της περιοχής.

 

Παραμένει φυσικά το γεγονός και πρέπει να αναφερθεί ότι πρωτίστως πολλοί που παρουσιάζονται και κόπτονται κατά των ανεμογεννητριών ή αναφέρονται ότι έχει καταστραφεί η περιοχή ή ότι φταίει η δημοτική αρχή – τα οποία αποτελούν θεωρίες στα καφενεία ή ελαφρότητες στις καφετέριες, καθώς μόνο εκεί τα λένε - ουδέποτε είδαμε να προβαίνουν σε κάποιο αίτημα ή καταγγελία κατά του δήμου Καρύστου. Πόσοι εξ αυτών ζήτησαν τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ και να αναφέρουν επίσης και τις παρατυπίες από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Πόσοι προέβηκαν σε καταγγελία σε κάποιο Υπουργείο ή στο συνηγορο του Πολίτη αφού θεωρούν – σύμφωνα με τα λεγόμενα τους- ότι φταίει η δημοτική αρχή; Γιατί έγγραφα από το συνήγορο του πολίτη ουδέποτε είδαμε από πολλούς εκλεγμένους, υποψηφίους ή «μπροστάρηδες» της περιοχής.

 

Πόσες καταγγελίες είδατε ή ακούσατε από διάφορους θιασώτες που ναι μεν είναι «μπροστάρηδες» αλλα στα δύσκολα είναι απόντες; Πότε έγινε καταγγελία πχ για τα φορτηγά ή οχήματα των εταιρειών ΑΠΕ που κινδύνεψαν και άνθρωποι εξαιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσουν ή της οδήγησης τους, να κάνουν μια καταγγελία στην αστυνομία (να υπάρχει το όνομα τους κτλ.)

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Καρύστου το 2018

 

Το Μάιο του 2018 κάτοικοι της Καρύστου μετέβηκαν στο λιμάνι καθότι τα ξημερώματα θα έρχονταν πλοίο να ξεφορτώσει ανεμογεννήτριες, φυσικά και η κίνηση ήταν άξια , όμως όπως ανέφεραν πληροφορίες άτομα που ήσαν εκεί αργότερα ή ήσαν με σύμβαση στο δήμο ή ζητούσαν εργασία για τα παιδιά τους στις εταιρείες ανεμογεννητριών.

Η κίνηση του πλοίου δεν αποκλείετε να ήταν απλά μια δόκιμη για να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου, μη παραληφτεί ότι ξεφορτώνονταν αργότερα από αλλα σημεία.

 

Οι συζητήσεις στο ιντερνέτ

 

Για το θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών από το Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021 καθότι και λοκ ντάουν γίνονταν –ειδικά διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ συλλόγων- για ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά της εγκαταστάτης ανεμογεννητριών ειδικά αυτών στο Καφηρέα και κατόπιν της διυπουργικής εις Νιμποριό Μεσοχώρια κτλ.

Και ο Δήμαρχος Καρύστου όπως και ο Περιφερειάρχης όπως και βουλευτές της Νήσου, μετείχαν εις αυτές τις συζητήσεις και μεταδίδονταν κατόπιν, όμως όταν ήρθε η στιγμή σε προσφυγή στο ΣτΕ μετείχαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων της Περιφέρειας Στερεάς – της αντιπολίτευσης μόνο- σύλλογοι από την Αθήνα, Άγραφα και Εύβοια από την Νότια Εύβοια μόνο ο ΣΠΠΕΝΚ και κάποιοι πολίτες. Ουδείς άλλος φορέας ούτε άλλος σύλλογος , καθότι πολλάκις αναφέρεται ότι εκ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών θίγεται η κτηνοτροφία, ο τουρισμός κτλ.

 

 

 

Όσο αφορά την προσφυγή στο διοικητικό εφετείο Αθηνών για την οικοδομική άδεια του υποσταθμού στον Ευαγγελισμό Καφηρέα Ευβοίας, πηρέ μέρος μόνο ο σύλλογος Καβοντοριτών Ευβοίας και κάποιοι κάτοικοι, η εκδίκαση έλαβε χώρα στις 10/1/2023.

 

Όσο αφορά τον αρθρογράφο του παρόντος έχει λάβει μέρος στην προσφυγή αυτή, άρα θα μπορούσε να λάβει και σε άλλη προσφυγή καθότι και ο υποσταθμός όπως και οι ανεμογεννήτριες ανήκουν στην ίδια εταιρεία. (πολλοί εκ των οποίων που κόπτονται και είναι κατά είναι άραγε σε κάποιο δικαστήριο κατά των ανεμογεννητριών;)

 

Όσο αφορά ενέργειες να αναφερθεί ότι έχει κάνει καταγγελία στην αστυνομία για οχήματα των εταιρειών ΑΠΕ που περνάνε στο Καφηρέα και έχουν κινδυνέψει άνθρωποι από την ταχύτητα αυτών, αρ. πρωτ: 9009/20/1345/29-03-2023

https://www.karystiapost.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bf%cf%87%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80/?fbclid=IwAR3jQAIcVxKpWfbYqWdrnPR8JE38-b097ZbrtaIJVOgkglUr4gHEfTqzTVY

Παράλληλα έχει ζητήσει από τον Δήμο Καρύστου να ενημερωθεί για τα ανταποδοτικά που λαμβάνει εκ των ανεμογεννητριών στην ΤΚ Κομίτου καθώς και σε όλο τον Δήμο, τονίζοντας και το γεγονός της παραβίασης της φέρουσας ικανότητας της δημοτικής ενότητας Καφηρέα, παραβίαση απόστασης ανεμογεννητριών από δρόμους κτλ.

 

Η προσφυγή για τον υποσταθμό στον Ευαγγελισμό - Και το «εμπάργκο» που επεβλήθη

 

Τον Απρίλιο του 2021 θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή του υποσταθμού ηλ. Ρεύματος σε απόσταση 250μ από το χωριό, παράλληλα είχαν ξεκινήσει και οι εργασίες για την βελτίωση του κεντρικού δρόμου καθότι χωματόδρομος , για τρεις βδομάδες οι εργασίες συνεχίζονταν και όταν έγινε η προσφυγή κατά του υποσταθμού- γιατί κάποιοι δεν ήθελαν το καρκίνο μέσα στα σπίτια τους - μετά από λίγες ημέρες σταμάτησαν και οι εργασίες για τον δρόμο, γεγονός που προκάλεσε αρνητική εντύπωση και θα πρέπει να δοθεί απάντηση από τον Δήμο Καρύστου γιατί επεβλήθηκε «εμπάργκο» στο χωριό αυτό; Και γιατί αυτές οι κινήσεις για να επιβληθεί ο υποσταθμός;  

Θα προτείνονταν κάποιοι να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο να δουν άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες για να γνωρίζουν ότι υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα.

 

 

 

Όσο αφορά ότι κάτοικοι από το χωριό αυτό απεσύρθησαν από την προσφυγή μετά από μερικούς μήνες , όμως το γεγονός ότι αφενός δεν γνωρίζουν τόσα πολλά αναφορικά με ανεμογεννήτριες και προσφυγές – όταν κάτοικοι της πόλης της Καρύστου με περισσότερες γνώσεις  δεν συμμετείχαν σε καμία προσφυγή- και αφετέρου γενικότερα κάτοικοι των χωριών δεν συμμετέχουν σε προσφυγές όπως για παράδειγμα στο Νιμποριό ή το Λυκόρεμα που σε προσφυγή στη ΡΑΕ μέρος λαμβάνουν ξένοι ή επισκέπτες που έχουν σπίτια.

 

Παρόλα αυτά ουδέποτε εστράφησαν σε ότι αφορά κινήσεις κατά του υποσταθμού καθότι συνέδραμαν οικονομικά ή ηθικά και παράλληλα πολλοί που θέλησαν να λάβουν μέρος στην προσφυγή δεν γίνονταν καθότι –βάση του νόμου- μόνο όσοι ήσαν εξ αρχής μπορούσαν δηλ. δεν γίνονταν πρόσθεση. Ακόμη έγινε το Απρίλιο του 2021 βιαστικά και εν μέσω λοκ νταουν, οπότε άτομα όπου είχαν σπίτια αλλά είναι Αθήνα ή εκτός χωριού το χειμώνα ή άλλα άτομα του χωριού δεν έλαβαν μέρος, οπότε δεν αξιολογήθηκε επαρκώς ότι θα γίνονταν από την σύνθεση αυτή η αποχώρηση κάποιων ατόμων. Κάποια εκ των οποίων ήδη θα αποχωρούσαν απλώς και ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό ακόμη και αν ακυρωνόταν εξ αρχής από το εφετείο.

 

 

Οι άνθρωποι αυτοί στα χωριά θα «πελάγωναν» αν ήταν να πάνε σε ένα δικαστήριο όπως το ΣτΕ όπως και να στείλουν σε ένα υπουργείο καθώς όπως λένε «μη βρούμε κανένα μπελά». Περά από τις ανεμογεννήτριες ούτε βασικά αιτήματα για άλλες υποδομές δεν έχουν γίνει και απλά τα εργα καποιες φορές περιορίζονται σε τσιμεντοστρώσεις ή ούτε και αυτές γι αυτό και αυτή η κατάσταση εγκατάλειψης στα χωριά.

 

Ο δήμος Καρύστου αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη

 

Όσο αφορά τα ζητήματα με την δικαιοσύνη , όπως αναφέρουν δημοσίευμα τοπικού μέσου έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Χαλκίδα από τον Γιάννη Μανώλη το ζήτημα των ανταποδοτικών που λαμβάνει ο Δήμο Καρύστου και καθότι δεν έχει δοθεί απάντηση επί αυτού (.Η υπόθεση πήρε αριθμό φακέλου ΑΒΜ: Ε22+170.) Γιατί τόσο καιρό ουδείς προέβηκε σε αυτή την κίνηση; Ούτε υποψήφιοι, «μπροστάρηδες» ;

 

Όπως είναι λογικό θα είναι αντιμέτωπος ο δήμαρχος – καθότι προΐσταται του Δήμου- και όπως είναι αναμενόμενο θα είναι και άλλοι συνεργάτες ή δημοτικοί σύμβουλοι. Οπότε θα είναι αντιμέτωποι και θα κινούνται σε δικαστικές αίθουσες να αγωνιούν για αποφάσεις να μεταβαίνουν σε μετακινήσεις εξαιτίας των αναβολών, οπότε αυτά τα άτομα θα είναι διαρκώς σε μια ετοιμότητα χωρίς να μπορούν να είναι ήσυχοι.

 

Να αναφερθεί ότι απάντηση περί των ανταποδοτικών από τις ανεμογεννήτριες που λαμβάνει συνολικά ο Δήμος Καρύστου ουδέποτε έχει δοθεί με αποτέλεσμα οι αιτούντες – να σημειωθεί ότι δεν είναι ουτε υποψήφιοι , όυτε μπροστάρηδες άλλωστε αυτοι είναι εξαφανισμένοι από τέτοιες κινήσεις , γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και υποψίες- να ενημερώνουν την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας.

Να τονιστεί ότι το άρθρο σκοπό έχει να αναδείξει κάποιες καταστάσεις και όχι αν εκθέσει πρόσωπα αλλα επισημανθούν παθογένειες που προφανώς δημιουργούν ή λειτουργούν ανασταλτικά για την περιοχή. Το αυτό ισχύει και για την διοίκηση του Δήμου καθότι το άρθρο ή απόψεις δεν προσβάλει πρόσωπα άλλα τις όποιες παραλείψεις ή συμβάντα άλλωστε όποιος και να ήταν δήμαρχος και συνέβαινα τα όσα αναφέρονταν θα εκφράζονταν η ίδια άποψη.

 

Αναφορικά με την άποψη των κατοίκων, του απλού λάου που δεν φαίνονται σε συλλόγους κτλ. φυσικά και είναι κατά της εγκατάστασης αυτών των ανεμογεννητριών, τόσο ντόπιοι καθώς και ξένοι που κατάγονται ή μένουν στην Νότια Εύβοια εκφράζουν παράπονα.

 

Για το θέμα αυτό θα πρέπει να γίνει ένα τοπικό δημοψήφισμα και να αποφανθεί ο λαός της Καρυστίας και της Εύβοιας για τις ανεμογεννήτριες, άλλωστε με ψήφο προς στις παρατάξεις που γίνεται με αλλα κριτήρια πολιτικά, προσωπικά ή λόγω συγγενείας ή επαγγελματικών λόγων και καθότι οι παρατάξεις στο δήμο Καρύστου έχουν ή δημιουργείται ασάφεια σχέτιζα με το θέμα των ανεμογεννητριών ή άλλες δεν προβαίνουν σε δυναμικές κινήσεις, το δημοψήφισμα θα ξεκαθαρίσει τις οποίες απόψεις.

 

                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...