Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Υπερψηφίστηκε οριακά ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος που υποχρεώνει την Ελλάδα και όλη την ΕΕ να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει γίνει στην Φύση


Πρόκειται για τον Ευρωπαικό νόμο που θεσμοθετεί τις υποχρεώσεις αποκατάστασης της υποβάθμισης των προστατευόμενων περιοχών για κάθε χώρα της ΕΕ κατά 30% εώς το 2030 και κατα 90% έως το 2050.

Πηγή των κειμένων από το σελίδα στο fb του πρώην βουλευτή Κρίτων Αρσένη https://www.facebook.com/kritarsenis

Νίκη για την Φύση. Υπερψηφίστηκε οριακά πριν λίγο ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος που υποχρεώνει την Ελλάδα και όλη την ΕΕ να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει γίνει στην Φύση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που πίεσαν τους ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν. Αρκούσε 15 ευρωβουλευτές να ψήφιζαν αλλιώς και θα απορρίπτονταν η νομοθεσία.

Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για κάθε τόπο  ξεχωριστά. Η νομοθεσία αυτή εφόσον εγκριθεί θα μας δώσει στα κινήματα ενάντια στη λεηλασία της φύσης ένα ανέλπιστο θεσμικό εργαλείο για το μέλλον.

Μέχρι να εγκριθεί οριστικά, μπροστά μας έχουμε τις διαπραγματεύσεις των χωρών με το ευρωκοινοβούλιο και μετά ξανά ψήφιση του τελικού κειμένου στην ολομέλεια.

Εγρήγορση λοιπόν γιατί θα χρειαστεί σύντομα να ξαναπιέσουμε τους ευρωβουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της αποκατάστασης της Φύσης.

Για τώρα αξίζει να γιορτάσουμε την δύσκολη πρώτη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου