Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Οι ανεμογεννήτριες στο Καφηρέα (2000 και 2018) - τα χρήματα από τα ανταποδοτικά

 


Λένε κάποιοι ότι για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή  (ανάλογα το δήμο τότε) είχαν υπογράψει όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι κτλ. όμως ξεχνάνε ποτέ εγκαταστάθηκαν οι περισσότερες, την απάντηση την έδωσε ο λαός της Εύβοιας στη Χαλκίδα στις 13 Νοεμβρίου 2022 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ανεμογεννητριών, όταν αποδοκίμαζαν το δήμαρχο Καρύστου λέγοντας του μεταξύ άλλων αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες στην Νότια Εύβοια, «στη δική σου θητεία».

 

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι οι πρώτες ανεμογεννήτριες 61 το σύνολο στο Καφηρέα εγκαταστάθηκαν το 2000 επί του τότε κοινοτάρχη στη τότε κοινότητα Καφηρέα και οι υπόλοιπες το 2018-19 κάποιο πάρκο το 2020 και οι υπόλοιπες τέλη 2022-2023 επί της τωρινής δημοτικής αρχής του δήμου Καρύστου.

 

Αν όντως δεν ήθελε να εγκατασταθούν ή να περιορίσουν κάποιες ανεμογεννήτριες μπορούσε να πάει στο συμβούλιο της επικρατείας να ακυρωθούν  και θα ήταν πιο ισχυρή η προσφυγή αν παίρνει μέρος και ο Δήμος. Και σε αλλα μέρη έχουν δρομολογηθεί όμως κάνουν προσφυγές και ακυρώνονται, όχι όπως στην περιοχή μας που παιρνει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο όχι άλλες ανεμογεννήτριες και οι μπετονιέρες και τα φορτηγά περνανε και μεταφέρουν υλικά για τις ανεμογεννήτριες  ή κάποιοι μπροστάρηδες που φωνάζουν και δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία προσφυγή.

 

 

Τα ανταποδοτικά για τα χωριά

 

Τα χρήματα από τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ από το 2001-2009 στο Καφηρεα ( κάπου 1.300.000 ευρώ) από τις ανεμογεννήτριες στα Αντια δεν θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ενεργήσουν και να αποδοθούν για έργα στα μέρη αυτά; κάποιοι άνθρωποι χάσανε τα κτήματα τους, την ηρεμία τους, άλλοι τρέχανε σε δικαστήριά, άρα για τα μέρη που ζουν αυτοί θα πρέπει να αξιοποιηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...