Σελίδες

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού


Η Μεταμόρφωση του Χριστού είναι μια από τις δεσποτικές γιορτές της εκκλησίας και είναι εις ανάμνηση της Μεταμόρφωσης του Χριστού εις το όρος Θαβώρ εμποσθεν των μαθητών αυτού Πέτρου, Ιακώβου και Ιωάννη.

 

Κατά την διήγηση του Ευαγγελίου ο Χριστός έλαμψε με ένα υπέρλαμπρο φως και το πρόσωπο του εγινε φωτεινότερο από τον ήλιο και μια νεφέλη σκέπασε εκείνον και παράλληλα εμφανίστηκαν ο προφήτης Ηλίας και ο Προφήτης Μωυσης. Οι μαθητές έπεσαν επί την γη μη δυνάμενοι να αντικρίσουν την λαμπρότητα του Κυρίου, αλλωστε όταν είναι αδύνατον να αντικρίσει κάνεις τον ήλιο πως είναι δυνατόν να αντέξει αυτή τη λάμψη. Και ακουσθηκε η φωνή του Θεού και Πατρός.

 

Κατά την Μεταμόρφωση και όταν το θαβώρειο φως σκέπασε τους μαθητές , ήσαν παρόντες θα λέγαμε όλα τα ειδή ανθρώπων, καθότι ο προφήτης Ηλίας είναι ο άνθρωπος που έζησε και δεν πέθανε, ο προφήτης Μωυσης τους ανθρώπους που έχουν πεθανει και οι μαθητές τους ανθρώπους που είναι εν ζωή. Ο Χριστός είναι ο Θεάνθρωπος λυτρωτής και είναι τέλειος Θεός και τέλειος Ανθρωπος, παράλληλα δείχνει και πως θα είναι ο άνθρωπος στη βασιλεία του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου