Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ο Δήμος Καρύστου θα είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη- η δήθεν αντιπολίτευση της καφετέριας

 


Προ καιρού όπως αναρτήθηκε σε ιστότοπο ενημέρωσης στην Κάρυστο, ο Γιάννης Μανώλης έχει καταθέσει μήνυση κατά του δημάρχου Καρύστου καθώς δεν έχει δοθεί απάντηση για τα ποσά που λαμβάνει και αφορούν τα ανταποδοτικά από τις ανεμογεννήτριες καθώς και για όλη αυτήν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που υπάρχει.

 

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον δήμαρχο και δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να μεταβαίνουν σε αίθουσες δικαστηρίων και να αγωνιούν για την απόφαση εναντίων τους. Τόσο η επίσκεψη τους στα δικαστήρια ή στο αστυνομικό τμήμα ή τα τηλέφωνα από αυτές τις υπηρεσίες θα είναι μέρος της καθημερινότητας τους.

      

Κίνηση που ουδείς άλλος υποψήφιος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, όταν μπορεί να ωρύονται και να παριστάνουν τους θλιμμένους και δεν έχουν προβεί σε μια καταγγελία κατά του δήμου Καρύστου καθότι φέρει ευθύνη για όλες αυτές τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών που υπάρχουν στην Νότια Εύβοια.


Πόσοι από αυτούς που φωνάζουν στις πλατειές για τις ΑΠΕ ή για φθηνό ρεύμα είδαμε ποτέ να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο; Πόσοι εξ αυτών που είναι υποψήφιοι, δήμαρχοι, σύμβουλοι,  βουλευτές ή μπροστάρηδες που πάνε στα υπουργεία από την Κάρυστο πήγαν στο δημαρχείο και μη αντέχοντας αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή – όπως δείχνουν τα λεγόμενα τους- ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου;

 

Άραγε δεν προκαλεί εντύπωση ότι πολλοί που «τρώγονται» με τις ανεμογεννήτριες ή με τον δήμαρχο κτλ. ποτέ δεν έχουν προβεί σε καμία καταγγελία εναντίων του ή κάποια αναφορά;

 

ακόμη περιπτώσεις που διαμαρτύρονται κατά των ανεμογεννητριών ουδέποτε συμμετείχαν σε κάποια προσφυγή σε δικαστήριο , για παράδειγμα για το έργο στο Καφηρέα ( το όποιο είναι παράνομο γι αυτό άλλωστε μετά την προειδοποιητική επιστολή της ευρωπαϊκής επιτροπής καταργούνται όλες οι ανεμογεννήτριες που ήταν να εγκατασταθούν εντός natura εκεί αλλά όχι αυτές νοτιοδυτικά της Καρύστου) από την Νότια Εύβοια μόνο ο ΣΠΠΕΝΚ και κάποιοι απλοί πολιτες έλαβε μέρος στο ΣτΕ και για τον υποσταθμό στον Ευαγγελισμός στο διοικητικό εφετείο Αθηνών ο σύλλογος καβοντοριτών και κάποιοι πολίτες, κανένας άλλος από την περιοχή μας ούτε ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος, ούτε ο μελισσοκομικός ούτε ο αναπτυξιακός όπως και άλλοι. ( Ο σύλλογος Νιμποριού και Μεσοχωρίων και Δηλισού όσο αφορά την περιοχή τους συμμετέχουν και δυναμικά σε προσφυγές)

 

Το θεαθήναι υπάρχει όπως ο δήμαρχος που μεταβεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην διαμαρτυρία στις 25 Ιανουαρίου 2023 και ο Υπουργός απουσίαζε ή άλλος που ήταν υποψήφιος κάποτε, φώναξε όχι άλλα αιολικά δηλ. ισα ισα να φανούμε ; και μετά μετέβη στα Τρίκαλα για διακοπές.

 

όπως και πολλοί που ηταν στο λιμάνι το Μάιο του 2018 και εμπόδισαν το πλοίο να ξεφορτώσει ανεμογεννήτριες, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους που ήταν εκεί αργότερα  δικοί τους με σύμβαση  ήσαν στο δήμο Καρύστου ή κάποιοι επικοινωνούσαν με τις εταιρείες να προσλάβει τα παιδιά τους.


Κάποιοι που φωνάζουν ή είναι και καλά σε μια αντιπολιτευτική γραμμή , ποτέ δεν θα δείτε να κάνουν καταγγελίες κατά του δημάρχου – άσχετα αν λένε τα όσα λένε για εκείνον (αν και θα ήταν πιο ντόμπρο να τα λες μπροστά του και όχι να του βαράς παλαμάκια), ποτέ δεν θα ζητήσουν τα αυτονόητα, ποτέ δεν θα κάνουν καταγγελία στο Υπουργείο εσωτερικών ή στο συνήγορο του πολίτη για θέμα που δεν θα απαντήσει – γιατί καν δεν θα του το θέσουν. Για αναρωτηθείτε πόσοι που είναι υποψήφιοι δημοτικοί,  ή βουλευτές ή και μπροστάρηδες από την Κάρυστο ποτέ τους είδατε να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες;

 

Ποτέ δεν θα ζητήσουν τα αυτονόητα απλά τα λένε στις καφετερίες, θαρρείς και κάποιοι είναι απλά μέσα στο μηχανισμό ένα είδος παρακρατικών - ουσιαστικά όπως οι κουκουλοφόροι στις πορείες - και εις βάρος του απλού κόσμου στην Κάρυστο που είδαν το τόπο τους να καταστρέφεται και τις περιούσιες να χάνονται.

1 σχόλιο:

  1. Ένα άρθρο που μπερδεύει με στόχο καθαρά να προβληθεί ένας υποψήφιος Δήμαρχος ο. οποίος ποτέ δεν δήλωσε ανοικτά κατά των αιολικών
    Ασάφεια, αποπροσανατολισμός και στενοκεφαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...