Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ενίσχυση για τη «βιολογική κτηνοτροφία» και τους μελισσοκόμους νησιών του Αιγαίου

Ύψους 20 εκατ. είναι η χρηματοδότηση του προγράμματος για τη «Βιολογική Κτηνοτροφία» και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές. Επίσης, το ίδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης των μικρών και παραδοσιακών μελισσοκόμων  σε νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικότερα:

«Βιολογική Κτηνοτροφία»
 Δικαιούχοι των ενισχύσεων στο πρόγραμμα «Βιολογική Κτηνοτροφία», είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ως επαγγελματίες αγρότες και κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης.
Όσοι είναι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, θα πρέπει:
-Να είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Εξαιρούνται οι απασχολούμενοι σε αγροτική δραστηριότητα, σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
-Να είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Βιολογική Κτηνοτροφία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει τέσσερις βασικούς στόχους:
- την προστασία των φυσικών πόρων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας,
- την αειφόρο διαχείριση των βοσκότοπων,
- τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, και
- την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Ενίσχυση των μελισσοκόμων στα νησιά του Αιγαίου

Μέτρα ενίσχυσης των μικρών και παραδοσιακών μελισσοκόμων  στα νησιά του Αιγαίου (Κύθνος, Σίκινος, Άνδρος, Κέα, Ίος, Τήνος, Νάξος, Σέριφος, Ανάφη, Νέα Θήρα και Θηρασία, Σίφνος, Αμοργός, Σαλαμίνα, Αίγινα, Κύθηρα, Ύδρα, Ρόδος, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος και Θάσος), ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Περιλαμβάνει:
Την ενίσχυση των μελισσοκόμων με βάση τον αριθμό των μελισσοσμηνών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση του επιπλέον κόστους παραγωγής των προϊόντων της μελισσοκομίας, τη συμμετοχή σε ενημερωτικές ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό, την προμήθεια υλικών διατροφής για την υποβοήθηση των μελισσοσμηνών κατά το κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους.

πηγή http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...