Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Η φωτογραφία της ημέρας: βορειοδυτικα της Αρχάμπολης


 

Άποψη της τοποθεσία «Μίλζας» με  φόντο την Αρχάμπολη. Η λήψη είναι από τον δρόμο, βορειοδυτικώς αυτής και φαίνεται πως θα είναι η θέαση σε έναν επισκέπτη μόλις θα αντικρίζει την Αρχάμπολη και εμπροσθεν  θα προβάλλουν ως «κάγκελα» οι τουρμπίνες αυτές (που σχεδιάζονται για την συγκεκριμένη τοποθεσία), υποβαθμίζοντας τον χώρο της Αρχάμπολης καθώς και του χωριού Ευαγγελισμός.

 

Γιατί να μην αποτελεί χώρο προσέλευσης ανθρώπων και ιδιαίτερα νέων που θα γεμίζουν με ζωντάνια τον χώρο αυτό και που μέσω πεζοπορικού μονοπατιού θα κατέρχονται εις αυτή; Πόση ζωντάνια και κινητικότητα θα υπάρχει, σε σχέση με κάποιες μηχανές που σε ένα αμελητέο μέρος θα ήσαν αδιάφορες, όπως επίσης και την ζημιά που θα προκαλέσουν στο μέρος αυτό  θα είναι εμφανής.

 

Γιατί η προοπτική του τόπου αυτού δεν φτάνει μέχρι εκεί αλλα εχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική, άλλωστε πόσες φορές υπήρξαν παιδιά φτωχών οικογενειών που ουδείς πίστευε στην ανέλιξη τους και όμως είδαμε να γίνονται σπουδαίοι επιστήμονες, καθηγητές ή να διακρίνονται σε διάφορα πεδία και τομείς; Και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής!  Ας βλέπουμε πέρα από τα στεγανά και τα στερεότυπα και να φροντίζουμε να αξιοποιήσουμε ένα θησαυρό που υπάρχει στα μέρη αυτά της Νότιας Ευβοιας!

 

(φωτ: 24/4/2021)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...