Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Όχι του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καρύστου για τις ανεμογεννήτριες στο Λιβαδάκι και Λυκόρεμα – μια ακόμη επιταγή χωρίς αντίκρισμα

 


Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρύστου στις 14/9/2022, μετά από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, αποφάσισε ομόφωνα την αρνητική γνωμοδότηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις θέσεις Λιβαδάκι και Λυκόρεμα.

 

Όχι δεν χρειάζεται χειροκρότημα! Καθώς και τον Αύγουστο του 2020 το δημοτικό συμβούλιο είχε πει όχι στις νέες ανεμογεννήτριες και παρόλα αυτά, ουδεμία ενέργεια έγινε από τον Δήμο Καρύστου, αντίθετα  βλέπουμε τις μπετονιέρες (κάποιες ξέρουμε που ανήκουν) και μεταφέρουν κανονικά για τα έργα των ανεμογεννητριών στο Καφηρέα, όπως μεταξύ άλλων και στον υποσταθμό στο χωριό Ευαγγελισμός.

 

Προσφυγή για τις ανεμογεννήτριες στο Καφηρέα

 

Καταρχάς συλλογικότητες από την όλη την Εύβοια και όχι μόνο, κάτοικοι του Δήμου Καρύστου καθώς και σύσσωμοι οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχουν στην προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας κατά των ανεμογεννητριών στο Καφηρέα, είδατε να συμμετάσχει στην προσφυγή ο Δήμος Καρύστου; Όχι! (η υπόθεση εκδικάζεται το Νοέμβριο του 2022 γι αυτό τα φορτηγά μεταφέρουν υλικά ακόμη και την νύχτα, ότι προλάβουν δηλ.)

 

Ακόμη και αν αντιτείνει το επιχείρημα ότι είχαν αδειοδοτηθεί από παλιά γιατί τότε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  το 2020; Αφού είναι από παλιά;

 

 

Και επίσης το έργο στο Καφηρέα, αφορά Τροποποίηση της υπ’ αριθ. οικ. 152443/05-10-2015 Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ), δηλ είναι το 2015 , άρα γιατί ο Δήμος δεν ζήτησε να γίνει  αν όχι ακύρωση έστω τροποποίηση; (μη ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή είχε αναλάβει από το Σεπτέμβριο του 2014.)

 

Ναι τροποποιήσεις!  γιατί οι ανεμογεννήτριες θα  είναι δίπλα σε δρόμους, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχάμπολης, υποσταθμός στα 250μ. από το χωριό Ευαγγελισμός, υπέρβαση της φέρουσας ικανότητας κτλ.  δεν γίνεται ο Δήμος με νομικούς να μην γνωρίζει τη νομοθεσία και ποσό μάλλον ο Δήμαρχος που είναι και πολιτικός μηχανικός.

 

Ούτε το επιχείρημα ότι ο κόσμος εκεί τις θέλει, γιατί αν είχε την αποδοχή το δημοτικό συμβούλιο θα είχε αποφασίσει την αύξηση της φέρουσας ικανότητας στο 30% όπως μπορεί, άρα για να μην προβεί υπάρχουν αντιδράσεις.

 

 

Υποσταθμός χωριό Ευαγγελισμός

 

Ακόμη για να μη κοροϊδευόμαστε στην παράσταση κατά του υποσταθμού στο διοικητικό εφετείο Αθηνών (η δική δεν έχει γίνει ακόμα) ο δήμος Καρύστου παρίσταται με νομικό εκπρόσωπο, όμως όπως θα δείτε δεν είναι κατά αλλά υπέρ, βάση των εγγράφων. Πώς; Παράδειγμα σε υπόμνημα η εταιρεία, όπως αναφέρει:  «Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία (τάδε)  Κατά του σωματείου με την επωνυμία (τάδε)  , Υπέρ 1. Του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, νομίμως εκπροσωπούμενου. 2. Του Δήμου Καρύστου Ευβοίας, νομίμως εκπροσωπούμενου.»

δηλ. εταιρεία κατά του σωματείου τάδε, και υπέρ του υπουργείου τάδε και υπέρ του δήμου Καρύστου. Κατά συνέπεια το έγγραφο τα λέει όλα!

 

 

Να σημειωθεί ότι  η παύση εργασιών από το διοικητικό εφετείο (προσωρινή διαταγή, στις 25/6/2021) αφορά και στην προέγκριση (υπ’ αριθμ. 200152/2021)  της οικοδομικής άδειας από την ΥΔΟΜ του δήμου Καρύστου εκτός από τη άδεια από το υπουργείο ανάπτυξης.

 

Ακόμη όταν έγινε ανάκληση της απόφασης μετά από δύο μήνες (τέλος Αυγούστου 2021), στις εργασίες μεταξύ άλλων στα μπετά,  υπήρχαν και μπετονιέρες και κάποιες από αυτές συγκεκριμένες που συμμετείχαν στην κατασκευή του.

 

Αν θέλει να κάνει μια πραγματική κίνηση ο δήμος Καρύστου, να κλείσει το δρόμο στην τοποθεσία τσολιά,  στα φορτηγά που μεταφέρουν ανεμογεννήτριες από τον  κάλαμο,  μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο ΣτΕ.

 


 

(χάρτης) απεικόνιση των ανεμογεννητριών που θα είναι στην περιοχής του χωριού Ευαγγελισμός στο Καφηρέα.

το να ακούς το δήμο Καρύστου να λέει όχι σε άλλες ανεμογεννήτριες (όταν δεν έχει μείνει ράχη  χωρίς τσιμέντο) είναι όπως ακούς ηγέτες που λένε όχι στο πόλεμο και  ταυτόχρονα πουλάνε όπλα σε εμπόλεμες περιοχές.

 

 

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , που έγινε ούτε καν αναρτήθηκε η μια λέξη ή πρόταση για αυτό το θέμα στα προφίλ στα social media των δημοτικών συμβούλων, (όταν και ένα φτυάρι τσιμέντο το δημοσιεύουν θαρρείς και έκαναν την Ιόνια οδό) μη αυταπατάστε ήδη ο δήμος Καρύστου έδειξε ποια η θέση του απέναντι στις ανεμογεννήτριες, οι μπετονιέρες και τα φορτηγά που περνάνε καθημερινά προς το Κάβο Ντόρο (και κάποιες ξέρουμε που ανήκουν) τα λένε όλα, η απόφαση αυτή προχθές ήταν ακόμη μια επιταγή χωρίς αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...