Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Φάκελος: Κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Κάρυστο, κοντά στο Νοσοκομείο

Αναφορικά με το θέμα, το οποίο έχει έρθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες ήμερες αφορά στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία είναι σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Περί της εγκατάστασης κεραίας τηλεπικοινωνιών στην Κάρυστο επι του οικοδομικού τετραγώνου με αριθμό 56, η ΥΔΟΜ Καρύστου εξέδωσε έγκριση δομικών κατασκευών κεραίας, με αριθμό πράξης 297386 και με ημερομηνία 28/9/2021.


Οι παρατηρήσεις επί αυτού αφορούν στο γεγονός ότι είναι εντός κατοικημένης περιοχής και εντός ακτίνας 300μ. εξ αυτής βρίσκεται 1.) το Νοσοκομείο Καρύστου (180 μ.), 2.) ο Παιδικός σταθμός (129μ.) , 3.) το 1ο Νηπιαγωγείο Καρύστου (128μ.) 4.) το Γηροκομείο (258μ.), 5.) το δημοτικό σχολείο (279μ.) και το δημαρχείο (220μ.)

Οι απεικονίσεις αυτές είναι σύμφωνα με την περιβαλλοντική έκθεση και τον χάρτη χρήσεως γης, όπου απεικονίζονται οι αποστάσεις των παραπάνω από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, η όποια έχει ημερομηνία Μάρτιο 2021.


Απορίας άξιο πως επετράπη εκ των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και του Δήμου Καρύστου η εν λόγω έγκριση και εγκατάσταση και μάλιστα σε απόσταση που βρίσκονται μικρά παιδιά και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Θα πρέπει λοιπών  να γίνει απεγκατάσταση και να γίνει ανεύρεση άλλου σημείου.

 

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην πόλη της Καρύστου

 

Το έγγραφο με Αρ. πρωτοκόλλου 297386 και Ημερομηνία έκδοσης 28/09/2021, με θέμα: Έγκριση δομικών κατασκευών κεραίας: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΣΗΣ «ΚΑΡΥΣΤΟΣ (1291356)» ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VODAFONE

Αναφέρεται ξεκάθαρα η έγκριση από την ΥΔΟΜ Καρύστου ότι εχει αδειοδοτηθεί η εν λόγω κεραία κινητής τηλεφωνίας (οικοδομικό τετράγωνο 56) η όποια στην περιγραφή της αναφέρει:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΣΗΣ «ΚΑΡΥΣΤΟΣ (1291356)» ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ VODAFONE.


Η θέση αυτής βρίσκεται σε θέση που εντός των 300μ. βρίσκονται εκτός από οικίες της πόλης και το νοσοκομείο Καρύστου. (χάρτης)

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΕΡΑΙΑΣ

 





Όπως αναφέρει στην επιμέρους άδεια της Πολεοδομίας Καρύστου, η οποία είναι με αριθμό πράξης 297386     και ημερομηνία 28/9/2021 αναφέρει τη διεύθυνση καθώς και το οικοδομικό τετράγωνο όπως και η απεικόνιση σε χάρτη.

 

Πως η αρμόδια ΥΔΟΜ του Δήμου Καρύστου εξέδωσε σχετική άδεια; Πως ο δήμος επέτρεψε την εγκατάσταση αυτής της υποδομής και μάλιστα όχι μόνο εντός κατοικιών αλλά σε απόσταση λιγότερη από 300μ. από χώρους όπως νοσοκομείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό κτλ.;

Αν λάβουμε υπόψη πόσοι κάτοικοι μεταβαίνουν καθημερινά στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζουν θέματα υγείας που αφορούν καρκίνο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όμως εκτός από μονάδα αιμοκάθαρσης θα πρεπει να υπάρξει μεριμνα και για χώρο που θα γίνονται χημειοθεραπείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...