Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου: ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου - υπεύθυνη πράξη ή προεκλογική καμπάνια;




Την τρίτη 24 Ιανουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου έλαβε την υπ’ αριθμό 3/2023 απόφαση που αφορά ψήφισμα με θέμα  «Καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου».

Κάποιοι θα πουν, κάλλιο αργά παρά ποτέ με την είδηση ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρύστου εξέδωσε απόφαση με θέμα , καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου, η οποία αναφέρεται στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 25 Ιανουαρίου 2023.

Φυσικά πρόκειται για μια θετική εξέλιξη (μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί) όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι ναι μεν ότι ο δήμος Καρύστου λέει όχι (όπως και τον Αύγουστο του 2020) , όμως και τα φορτηγά περνάνε για τον Καφηρέα και οι ανεμογεννήτριες μεταφέρονται και μια σειρά παραβιάσεων έχουν γίνει (λατομείο κτλ) ποτε δεν κατήγγειλε ο δημος Καρύστου.

Οπότε όσο αφορά την απόφαση, μένει να δούμε αν θα είναι κανονική ή απλά μια προεκλογική καμπάνια.

Όσο αφορά τις άδειες που ισχυρίζονται ότι έχουν βγει από χρόνια, όπως στη  σκύρο ήταν από χρόνια οι άδειες και όμως δεν δικαιολογήθηκε για παράδειγμα ο δήμος αλλά τουναντίον εκεί έκανε ενέργειες για να αποτραπούν, οπότε δεν έγινε μότο ή η εύκολη φράση. Ούτε ότι οι κάτοικοι τις θέλουν, άραγε γιατί οι εταιρίες ΑΠΕ στην περιοχή όπου έχουν γραφεία ούτε πινακίδες έχουν , ούτε ταμπέλες και μάλιστα μέσα στην πόλη είναι καλυμμένα τα τζάμια με χαρτιά, άρα κάτι κρύβεται.

Όπως και τώρα είναι αργά, άραγε το 1922 όταν κατέρρευσε το μέτωπο οι Έλληνες πολέμησαν και ανέκοψαν τη πορεία των τούρκων στο Έβρο, όπως και ότι οι σέρβοι τρεις μέρες πριν επιτεθούν οι γερμανοί στο β παγκόσμιο πόλεμο είπαν όχι και ανέτρεψαν τη τότε κυβέρνηση και πολέμησαν τους ναζί.

φυσικά και σε άλλες περιοχές πήγαν να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες όμως οι δήμοι που ήσαν έμπρακτα κατά, κατάφεραν και τις απέτρεψαν , στην Κάρυστο δεν είναι το συμφέρον (γιατί αυτοί που ωφελήθηκαν είναι μια μερίδα) όσο αφορά την Κάρυστο έχει μετατραπεί-οπως είπε κάποιος- σε ένα σκαραμαγκα,  αν θέλουν να μάθουν αν οι κάτοικοι είναι υπέρ ή κατά, να γίνει ένα τοπικό δημοψήφισμα και το 98% θα απαντήσουν όχι.

Η απόφαση όπως αναρτήθηκε 

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%92%CE%A0%CE%9C%CE%A9%CE%95%CE%A6-%CE%9977?inline=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...