Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Όταν στις εκλογές (2019) απείχε μια ολόκληρης «Κάρυστος» - ομιλία δημάρχου σε στελέχη ή πολίτες;


Όταν στις εκλογές (2019) απείχε μια ολόκληρης «Κάρυστος» - ομιλία δημάρχου σε στελέχη ή  πολίτες;

Πάμε στο κοντινό 2019 και οι εκλογές από καιρο αποτελούν ένα θέμα συζήτησης για κάποιους, στην πραγματικότητα ήταν αθόρυβες καθώς δεν ύπαρχε έντονη αντιπαράθεση ή να στέλνονται δελτία τύπου ή ανακοινώσεις των συνδυασμών προς τα τοπικά μέσα.

26Μαΐου 2019 και τα αποτέλεσμα  δείχνουν ένα ποσοστό της τάξης 65% στο συνδυασμό που έλαβε την εκλογή, όμως θα πρέπει να δούμε κάποιες παραμέτρους όσο αφορά το γεγονός αυτό.

Καταρχάς την μέρα αυτή, η πρωτιά δεν ανήκε σε κανένα συνδυασμό καθώς η πρώτη ήταν η ΑΠΟΧΗ , καθώς στους εκλογικούς καταλόγους ήσαν εγγεγραμμένοι 15.345 και ψηφίσαν 9.211 δηλ. πρακτικά απουσίαζε μια ολόκληρη Κάρυστος, καθώς ο πληθυσμός της εκεί κυμαίνεται. Πήγε και ψήφισε 1 στους 3

Αν πραγματοποιηθεί ένα γράφημα με τους απόντες φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ποσοστά είναι εντελώς διαφορετικά.

 

 

Το 2019 καθότι ήσαν σε χαμηλούς τόνους και αφετέρου ότι ο ένας επικεφαλής της μίας παράταξης  μετριοπαθής και διεξάγοντας ένα ήπιο προεκλογικό αγώνα και αφετέρου είχε ηδη προεξοφληθεί το αποτέλεσμα πολλοί έδειξαν απροθυμία να προσέλθουν στις κάλπες. Το 65% σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, είναι απλά ενας αριθμός όπως τα ποσα που είναι σε ακάλυπτες επιταγές που όμως δεν είναι στην τράπεζα ή  βρίσκονταν στην θυρίδα.

Όσα δεν παρατηρήσαμε στην Χαλκίδα – ομιλία στην Κάρυστο μπροστά στα στελέχη

Χαλκίδα 13 Νοέμβριου, η συγκέντρωση από όλη την Εύβοια κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στέφεται με επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου δινει ένα δυναμικό παρόν . Τη στιγμή που ο δήμαρχος Καρύστου ανέβηκε να μιλήσει ο κόσμος άρχισε να τον αποδοκιμάζει και άνθρωποι ορμώμενοι από μια δίκαιη αγανάκτηση  και μεσα στο πλαίσιο μιας υγιής αντίδρασης, του άρπαζαν τα μικρόφωνα, αποδοκίμαζαν με επιφωνήματα και φράσεις όπως «τα κονόμησες» , ακόμη και ενας μεθυσμένος να ήταν σε κάποιο γλέντι και να πήγαινε να τραγουδήσει , οι παριστάμενοι περισσότερο σεβασμό θα έδειχναν.

Όμως κατι που δεν προσέξαμε ηταν και μια άλλη παράμετρος, καθώς όταν έγιναν οι αποδοκιμασίες και ήταν παρόντες και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του καθώς ή και περίπτωση ατόμου που συγγενής του  έχει διοριστεί στον δήμο Καρύστου, κανένας δεν πήγε να τον υπερασπιστεί.

Κάτι που σημαίνει ότι η απλά είναι σε παράταξη απλά για το θεαθήναι οπότε είναι και ανεύθυνοι ή απλά γνωρίζουν κάτι περισσότερο και δεν υπερασπίστηκαν, όμως γιατί δεν παραιτούνται και βρίσκονται στην παράταξη; Άρα είναι συνένοχοι.

Πρακτικά εφαρμόστηκε άθελα τους , κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί και σύνθημα «μαζί στη μάσα χωριά στο ξύλο».

Φυσικά αυτές τις περιπτώσεις  να αρπάζουν το μικρόφωνο θα το βλέπαμε και στην Κάρυστο, καθότι όμως πολλοί έχουν μαγαζιά δεν εχουν προβει ακόμη σε τέτοιες κινήσεις , η οργή του κόσμου υπάρχει.

Ομιλία σε ένα κοινό από  συμβούλους

Τη παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία του δήμαρχου Καρύστου στο κλειστό γυμναστήριο, άνθρωποι σκεπτόμενοι και χωρίς κομματικές παρωπίδες που είδαν τις φωτογραφίες με το παριστάμενο πλήθος, είπαν ότι δεν είχε πολύ  κόσμο και κυρίως ήταν τα στελέχη του δηλ. οι σύμβουλοι του και κάποιοι που ησαν υποψήφιοι το 2019 ή που είναι άτομα της οικογενειας τους στο δήμο  και είναι διορισμένοι και απλά είχαν φέρει και τους συγγενείς τους.

Ακόμη να σημειωθεί ότι η παρουσία τους δεν ήταν αυθόρμητη αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων, είναι δυνατόν ένας εν ενεργεία δήμαρχο και να μην γίνεται αυθόρμητα η προσέλευση και να είναι γεμάτο ακόμη και το γήπεδο και να είναι κάτω από την εξέδρα που ομιλεί και όχι απέναντι και με φωτογραφίες , που είναι σε τρία κομμάτια να προσπαθεί ο φωτογράφος να δείξει ότι υπήρχε κόσμος. Όχι ηταν απλά μια φούσκα θέλοντας να δείξει κάτι που δεν υφίσταται, άλλωστε έχει φάνει ξεκάθαρα ότι η παράταξη αυτή είναι ένα γίγαντας με πήλινα πόδια.

Πρακτικά ήταν ένα είδος δημοτικού συμβούλιου που ο καθένας έχει φέρει τα παιδιά του, τη γυναίκα του, τη πεθερά του , το κουνιάδο του κτλ. πρακτικά μια κανονική οικογενειακή συνάντηση.


 

Η παρουσία αυτων (κατι λιγότερο ή περισσότερο απο 350) είχε να κάνει με άτομα που ήσαν στελέχη της παράταξης του (λογικό)άτομα που ανήκουν στο χώρο του πασόκ (οι οπαδοί του είναι από αυτό το κόμμα, άσχετα αν δεν το παραδέχονται),  κάποια συνεργεία ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν λάβει κάποιες εργολαβίες και κάποιοι που πήγαν από περιέργεια, στην πραγματικότητα ουδέν το αξιοσημείωτο και η βραδέα αυτή στην Κάρυστο συνεχίστηκε κανονικά με τους κατοίκους της και επισκέπτες της να είναι σε κάποια καφετερία ή ταβέρνα ,

Κάποια σχόλια στο ιντερνετ και αυτά από συμβούλους και οπαδούς, αναμενόμενο καθως όπως λεει η παροιμία το σκυλί γαβγιζει εκεί που το ταίζουν.

 

Την προπερασμένη βδομάδα υπήρξε και δημοσίευμα  σε τοπικό  μέσο και έγγραφο της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας προς τον Δήμο Καρύστου καθώς δεν έχει απαντήσει σε αίτημα πολίτη όσο αφορά τα ανταποδοτικά από τις ΑΠΕ που λαμβάνει μια τοπική κοινότητα  και επί των εδαφών της υπάρχουν οι περισσότερες ανεμογεννήτριες.

Όπως φαίνεται πηγαίνουν καταγγελίες πολιτών από Υπουργεία προς το Δήμο Καρύστου καθώς τόσο έργα δεν προχωράνε ή αιτήματα δεν απαντώνται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...