Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ανεμογεννήτρια κοντά σε δρόμο που είναι από το 1959 – κάπου στην Νότια Εύβοια


 

Η ανεμογεννήτρια είναι βόρεια της περιοχή του χωρίου Ευαγγελισμός, στην θέση «τσούκα» και η ανεμογεννήτρια είναι τύπου vesta και είναι μέρος του ΑΣΠΗΕ ΤΣΟΥΚΑ-ΜΑΝΔΡΑΓΙΑΡΑ. Το ύψος πλύμνης είναι 72,50 μ. και η διάμετρος ρότορα 105μ. η ισχύς της είναι 3,6 MW.

Παρατηρήσεις αν και φέρει την απαιτούμενη απόσταση από το επαρχιακό δίκτυο Καρύστου– Αμυγδαλιά εντούτοις, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, λόγω της κλίσης και της μορφολογίας του εδάφους η αποκοπή και η εκτίναξη πτερυγίου ή εξαρτήματος αυτού σε περίπτωση ισχυρού ανέμου θα θεσει σε  κίνδυνο τους  διερχόμενους οδηγούς, οντως η απόσταση είναι 174μ. όμως αφενός η κλίση του εδάφους και αφετέρου ότι το χωροταξικό του 2008 αφορούσε ανεμογεννήτριες μικρότερες κατά συνέπεια το 1,5 επι τη διαμετρο δεν επαρκεί, αρα θα πρέπει να εχει μια άλλη απόσταση. Πέρα από το κεντρικό δρόμο είναι και κοντά σε δρόμο που υπάρχει εκεί περισσότερο από 50 χρόνια το οποίο διάνοιξε η ΜΟΜΑ τα τέλη του 1950 που επικοινωνούσε με το χωριό Καλλιανοι και παράλληλα μεταβαίνουν κάτοικοι στα κοπάδια τους.

η απόσταση είναι λιγότερη από την προβλεπόμενη.

Το χωροταξικό των ΑΠΕ (2008)  αναφέρει 1,5 επι διάμετρο ρότορα αρα έχουμε 105μ. επί 1,5 = 157,5μ.

Η θεση της ανεμογεννήτριας είναι βορειοδυτικά στην περιοχή του χωριού Ευαγγελισμός Καφηρέα Ευβοίας και οι συντεταγμένες, όπως προέρχονται από τον χάρτη της ΡΑΕ  είναι  547553, 4213952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...