Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Μεγαλόχαρη της Τήνου το Πάσχα του καλοκαιριού


Η Κοίμηση της Θεοτόκου μια από τις θεομητορικές γιορτές που γιορτάζεται με λαμπρότητα ανα την ελληνική επικράτεια καθότι θεωρείται και το Πάσχα του καλοκαιριού. Η Μητέρα του Θεού κατά την κοίμηση της όλοι οι Απόστολοι μετεφέρθησαν θαυματουργικά εις το τόπο που ηταν εκείνη καθώς και τρεις Ιεράρχες που έψαλλαν κατά τη μεταφορά του σκηνώματα Της. και ο Απόστολος Θωμάς έφτασε τελευταία όταν ειχε ταφεί και ζήτησε να ανοίξει ο τάφος για να ασπαστεί και εκείνος τη Θεοτόκο και διαπίστωσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι ότι μετέστη και το σώμα της εις τον Ουρανό.

Την ημέρα εκείνη γιορτάζουμε την Κοίμηση και την εις Ουρανό μετάσταση, όπως αναφερει ο Ιερέας , της Υπεραγίας Θεοτόκου

Φυσικά η χωρα μας είναι διάσπαρτοι από εκκλησιές, Μοναστήρια και εξωκκλήσια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και πραγματοποιούνται την ημέρα αυτή Θεια Λειτουργία ανά την χώρα μας και κυρίως στα νησιά της.

Η Τήνος την ημέρα εκείνη δεσπόζει καθώς πλήθος πιστών προσέρχεται και προσκυνα την Ιερα εικόνα της και παράλληλα γίνεται και αναφορά για το πλήρωμα της φρεγάτας Έλλης που χτυπήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1940.

15 Αύγουστος το Πάσχα του καλοκαιριού όπως εχει ονομαστεί και στους Ιερούς Ναούς να υπάρχει η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου που απλά δεν έφυγε από τον κόσμο καθώς δεν το εγκατέλειψε αλλα στέκει βοηθός και σκέπη και για αυτό ονομάζεται και Μεγαλόχαρη.

Η Θεοτόκος να σκεπάζει με τη Χάρη της την χώρα μας και όλη την οικουμένη

Χρόνια πολλά σε όλους!  χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...