Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολίες - στην Κάρυστο είναι μέσα στη πόλη


Παράμετροι όσο αφόρα την ακτινοβολία

Το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας των κεραιών κατευθύνεται πλευρικά κυρίως στις κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση <250 μέτρων από το σημείο εκπομπής, επιβαρύνοντας περισσότερο τα δωμάτια που «βλέπουν» προς την κεραία.

 

Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία;

Αναφορικά με τον κίνδυνο από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, παρατίθεται το παρακάτω:  «στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεια από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αβεβαιότητα για τη βλαπτικότητά του», Δρ Gerard Hyland, βιοφυσικός, Παν. Warwick, υποψήφιος Νόμπελ Ιατρικής.

 

Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες  προκαλούν καρκίνο;

από τον Μάιο του 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εντάξει τις ασύρματες ακτινοβολίες στα «πιθανά καρκινογόνα». Αλλά και η επιστημονική ομάδα BioInitiative Working Group που έλαβε υπόψη πάνω από 2000 έρευνες στο θέμα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

«Υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία παλμικής διαμόρφωσης μπορεί να έχουν επιπτώσεις υγείας, με μακροχρόνια έκθεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα τωρινά όρια έχουν αγνοήσει την διαμόρφωση του κύματος σαν παράγοντα των επιπτώσεων στον άνθρωπο και γι’ αυτό είναι ανεπαρκή για την προστασία του κοινού από την χρόνια έκθεση σε μορφές παλμικά διαμορφωμένων σημάτων»

Το ζήτημα σε έρευνες από άλλες χώρες

Επιπλέον, τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού:

έρευνα στο Ισραήλ κατέδειξε 300% αύξηση των καρκίνων σε άτομα που ήταν κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας (απόσταση 350μ.).

στη Γερμανία παρουσιάστηκαν περισσότεροι καρκίνοι σε αυτούς που διέμεναν σε απόσταση 400μ. από κεραίες.

στη Βραζιλία το 80% των θανάτων από καρκίνο καταγράφηκε σε απόσταση 500 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

 

μόλυνση της ατμόσφαιρας;

ο Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves” σημειώνει: «Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται»

 

αποτίμηση

 

Να αναφερθεί ότι στην πόλη της Καρύστου  υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας, παρόλα αυτα πως γίνεται να υπάρχουν  αυτες οι εγκατάστασεις  εντός της πόλης και στην ουσία στο κέντρο αυτης, πχ κτίριο  ΟΤΕ,  η αυτη που εγκαταστάθηκε πρόσφατα (κοντά στο νοσοκομείο περίπου 250μ. απόσταση  επί του οικοδομικού τετραγώνου με αριθμό 56, η ΥΔΟΜ Καρύστου εξέδωσε έγκριση δομικών κατασκευών κεραίας, με αριθμό πράξης 297386 και με ημερομηνία 28/9/2021).

 

 

Να αναφερθεί οτι κοντα στις κεραίες αυτές  καθημερινά κινούνται και εργάζονται άνθρωποι και παράλληλα τα σχολεια ή νηπιαγωγεία είναι εντός ακτίνας 300μ. απο τις κεραίες. 

απορία πως κατάντησε η πολη αυτη, ενα μερος που ηταν απο τα πιο υγιεινά οπως ανεφερει και ο Θ. Παπαμανώλης το 1954 και τα νερα αυτής να ειναι αμφιβόλου ποιότητας καθώς τα βουνα εχουν σκαφτεί και η πόλη να ειναι μεσα στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

 

φωτ. κεραία τηλεπικοινωνιών επί του κτιρίου ΟΤΕ στην Κάρυστο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...